Illustrasjonsfoto

AS Ing Gunnar M. Backe overtar Bøhmer Entreprenør

AS Ing. Gunnar M Backe overtar virksomheten til Bøhmer Entreprenør og vil etter dette bli BackeGruppens største entreprenør. 

- Begge selskapene er i dag eid i sin helhet av BackeGruppen, og vi har over tid sett på muligheten for en sammenslåing. De to selskapene har hatt delvis overlappende markedsområder, og samarbeider allerede på flere oppdrag. Markedsområdet for AS Ing Gunnar M. Backe vil være aksen Oslo-Drammen-Kongsberg. Vi

forventer god aktivitet i dette markedet de kommende årene, og vi er derfor trygge på at virksomhetsoverdragelsen vil være med å styrke vår markedsposisjon i regionen, forteller Eirik Gjelsvik, konsernsjef i BackeGruppen.

Eirik Gjelsvik

AS Ing. Gunnar M Backe vil etter overdragelsen få i overkant av 100 ansatte og en samlet omsetning på nær 600 millioner kroner. AS Ing. Gunnar M Backe er lokalisert på Lysaker i Bærum, og ledes av Arne Landmark. Christian Molt Rise, som i dag leder Bøhmer Entreprenør, vil gå inn i ledergruppen i selskapet.

Klare for regionens største prosjekter

Bøhmer Entreprenør har røtter tilbake til 1948 og ble overtatt av BackeGruppen i 2001. Selskapet er en anerkjent aktører i sitt lokalmarked, men har de siste årene slitt med å ta ut potensialet i sine markeder. Sammenslåingen skal sikre at BackeGruppen kan ta på seg de mest spennende prosjektene i regionen.

- Vi har sett at oppdragenes størrelse og kompleksitet øker, og at kundene stiller stadig høyere krav til kapasitet og kompetanse. Størrelsen på det sammenslåtte selskapet vil sette oss i posisjon til å ta de mest spennende prosjektene i Drammensregionen, samtidig som vi vil styrke vår kompetanse og kapasitet til å ivareta det eksisterende markedet til AS Ing. Gunnar M Backe. Vi har tro på at dette vil komme både kunder og ansatte til gode, forteller Arne Landmark, adminitrerende direktør i AS Ing. Gunnar M Backe.

Utvidet markedsområde

Ved overtakelsen av Bøhmer Entreprenør vil AS Ing. Gunnar M Backes markedsområde utvides til også å

<p>Arne Landmark<br></p>

omfatte Drammensregionen og Kongsberg.

- Markedsområdet vil med andre ord være de samme områdene som de to selskapene dekket før overtakelsen. Området mellom Oslo og Drammen har tidligere vært dekket av begge selskapene, og man har også i flere prosjekter hatt samarbeid med deling av ressurser og kompetanse. Ved sammenslåingen vil arbeidet i disse markedene bli ytterligere styrket, fortsetter Landmark.

Viderefører Bøhmer Entreprenør i ny drakt

- Bøhmer Entreprenør har i flere år slitt med å ha tilstrekkelig inntjening i sine prosjekter. Stadig større krav til kompetanse og ressurser for å gjennomføre prosjektene gjør det tungt å være en mellomstor entreprenør, og ved å gå inn i AS Ing. Gunnar M Backe kan vi på en god måte videreføre kompetansen Bøhmer Entreprenør har bygget opp siden oppstarten i 1948, og være en aktør i vårt markedsområde også i fremtiden, sier Christian Molt Rise, avmønstrende direktør i Bøhmer Entreprenør. 

– Dette blir en god løsning for Bøhmer Entreprenør, og våre ansatte fortsetter Rise.