Ansvarlig driftstøtte IT

Veidekke er en av Skandinavias største entreprenører og eiendomsutviklere med virksomheter i Norge, Sverige og Danmark. Selskapet utfører alle typer bygg- og anleggsoppdrag, vedlikeholder veier og produserer asfalt, pukk og grus samt utvikler og selger boliger.
Involvering og lokalkunnskap kjennetegner virksomheten. Halvparten av de 7 000 medarbeiderne eier aksjer i selskapet. Veidekke er notert på Oslo Børs, omsetningen er på 24 milliarder (2014), og selskapet har siden starten i 1936 alltid gått med overskudd.
Entreprenørvirksomheten i Norge er samlet i selskapet Veidekke Entreprenør AS med datterselskaper, og er organisert i tre bygg- og en anleggsregion, hvor den operative virksomheten drives gjennom 20 lokale distriktsenheter. På byggsiden omfatter oppdragene i hovedsak næringsbygg, boliger, skoler og andre offentlige bygg. Innen anleggssiden er oppdragene veier, jernbane, vann- og vindkraft og industriprosjekter.

IT konsern ivaretar felles løsninger og har konsernansvaret for forvaltning og utvikling av felles IT-tjenester, IT-sikkerhet, og IT-avtaleforvaltning, samt strategisk IT-plan for konsernet.

Veidekke Entreprenørs IT-avdeling ivaretar de spesifikke løsningsbehov som entreprenørvirksomheten har, med fokus på forvaltning og utvikling av forretningsnære applikasjoner og løsninger.

FirmaVeidekke Entreprenør
FylkeOslo
Søknadsfrist07.02.2016

I rollen som ansvarlig driftsstøtte IT vil du være sentral i Veidekke Entreprenørs IT avdeling. Planlegging, prosjektetablering og riktig rigging av nettverks- og IT løsninger for de enkelte bygge- og anleggsprosjektene vil være ditt hovedfokus. Å sørge for kommunikasjonsløsninger, opplæring og støtte i anbudsregning innen IT-løsninger på prosjekt er en viktig del av rollen. Som person er du hands on, liker å legge til rette, støtte og koordinere. Du er utpreget serviceorientert og opptatt av å jobbe tett sammen med prosjektorganisasjonene for å tilrettelegge løsninger som effektiviserer hverdagen og optimaliserer driften. Du trives med høyt aktivitetsnivå, liker å delta der det skjer og snakker godt med alle deler av organisasjonen.
Sannsynlig har du erfaring fra større organisasjon med mange lokasjoner hvor IT har stått sentralt for å understøtte forretningsmessig drift.

Du planlegger godt, har god oversikt og kommuniserer godt med alle deler av organisasjonen. Stillingen rapporterer til IT sjef.

Hovedoppgaver:

• Planlegging, prosjektetablering og støtte i rigging av nettverks- og IT løsninger for bygge- og anleggsprosjektene. Eksempelvis ved tilslag av prosjekt – starte prosessen og bestillingen for å rigge prosjektet riktig, sørge for at det fungerer mens prosjektet går, samt planlegge og gjennomføre nedrigging ved prosjektets slutt

• Jobbe tett sammen med prosjektene og stabsfunksjonen/fagområdene med fokus på å tilrettelegge løsninger som effektiviserer hverdagen og optimaliserer driften

• Kunne ta prosjektlederrollen ved IT omlegginger eller integrering av nye selskaper

• Delta i IT utviklingsprosjekter, testing av nye løsninger og oppfølging av drift

• Opplæring av brukere

Kvalifikasjoner :

• Relevant IT bakgrunn og erfaring, god basiskunnskap til PC/operativsystem, nettverksløsninger og servere

• Erfaring fra prosjektbasert virksomhet, gjerne større organisasjon med mange lokasjoner

• God forståelse og innsikt i ITs rolle for å støtte og legge til rette for forretningsmessig drift og utvikling

• Operativ og initiativrik med god gjennomføringsevne

• Evner å se løsninger som forbedrer arbeidsprosesser og støtter forretning

• Gode pedagogiske evner, utpreget serviceinnstilt og god til å samarbeide med alle deler av organisasjonen

• Trives i prosjektorganisasjon med stor aktivitet, gjerne med interesse for bygg og anlegg

• Strukturert og systematisk

• Norsk og engelsk muntlig og skriftlig

Vi tilbyr:

I Veidekke vil du få varierte utfordringer i en spennende organisasjon. Du vil bli en del av en organisasjon med en involverende samarbeidsform. Vi tilbyr konkurransedyktige betingelser og gjennom vårt aksjeprogram får du mulighet til å bli medeier i selskapet.

Arbeidssted er Oslo. Noe reisevirksomhet må påregnes.

Søknadsfrist: 7. februar

For ytterligere informasjon, kontakt vår rekrutteringspartner Bønes Virik AS ved Hedevig Castberg, mobil 952 29 860, eller Christine Finset, mobil 92010731.

Søk her

Vis flere stillinger: