– Varaordføreren i Drammen bør søke permisjon

Ståle Sørensen, gruppeleder for MDG i Drammen, mener varaordfører Yousuf Gilani bør søke permisjon fra formannskap og bystyre fram til korrupsjonssaken er ferdig etterforsket.

Onsdag meldte Drammens Tidende at Venstres varaordfører Yousuf Gilani har meldt seg inhabil i all politisk behandling av korrupsjonssaken fordi flere familiemedlemmer er involvert i saken.

Ti av de 30 eiendommene som politiet undersøker i forbindelse med korrupsjonssaken i Drammen, tilhører flere nære familiemedlemmer av varaordfører Yousuf Gilani (V).

– At nær familie eller bekjentskapskrets til en politiker er involvert i en slik sak er ekstremt lite tillitvekkende. Det blir vanskelig å være inhabil i korrupsjonssaken, men habil i videre vurdering av byggesaker i formannskapet, sier Ståle Sørensen til Drammens Tidende.

– Inntil politiets arbeid er ferdig og det totale omfanget er oppklart vil jeg oppfordre han til å søke permisjon helt fra formannskapet og bystyret, mener han.

Gilani mener Sørensen forsøker å slå politisk mynt på saken.

– Jeg stoler på at politiet gjør en god jobb og kommer til bunns i dette. Utover det har jeg ikke noe ønske å kommentere saken ytterligere mens etterforskningen pågår, han Gilani til avisa. (©NTB)