Daglig leder Erik Jølberg i TESS as ble i 2015 kåret til Årets entreprenør i kategorien handel i den nasjonale konkurranse av EY Entrepreneur Of The Year, og tar nå kontroll over hele selskapet.

Selger halve TESS

TESS ble stiftet i 1968 av gründerne og kollegene Erik Jølberg og Olav Nygaard med 50 prosent eierskap i hver familie. Nygaard døde 30. august 2014, og familiene Nygaard og Jølberg har etter dette besluttet å skille lag som medeiere.

«I et sterkt parløp utviklet kompanjongene virksomheten. TESS vokste og ble raskt landets største leverandør av slanger for alle formål med tilhørende service og tjenester. I alle år delte gründerne kontor. En styrke og et bidrag til suksessen, mente begge; med åpenhet og korte veier til beslutninger. Med denne tydelige ledermodellen er det utviklet en stabil TESS-kultur som fortsetter å drive organisasjonen fremover og bidrar til robuste TESS-avtrykk i markedene»,kriver selskapet i en pressemelding.

De har kommet frem til en ordning som ivaretar begge familiers interesser, tvistesakene er løst, samtidig som TESS-firmaene fortsetter å være en sterk og pålitelig aktør innen sin bransje. En avtale om reorganisering og fisjon ble underskrevet 11. januar 2016.

Transaksjonen er strukturert slik at Erik Jølberg blir eneeier av den operative virksomheten i TESS, og har til intensjon å videreføre denne som før. Familien Nygaard får ut sine verdier i form av kontanter og en fordring.

Den tekniske gjennomføringen av transaksjonen forventes å være avsluttet i løpet av året.