Kalnesveien 5

Ellen Grennes og Lars Otto Eliassen i Ove Skår AS er fornøyd med resultatet.

Østfolds mest attraktive kontorbygg er ferdig på rekordtid.

Fakta

Sted: Sarpsborg
Prosjekttype: Næringsbygg
Bruttoareal: 6.800 kvm og samlet 15.000 kvm for begge byggetrinn
Byggherre: Kalnes Eiendom
Totalentreprenør:
Ove Skår
Kontraktssum eks mva:
110 millioner kroner
Arkitekt: Hille Melbye Arkitekter
Byggherreombud: 5B prosjekt
Rådgivere: RIB: Cowi, Bright rådgivende ingeniører l RIE: Cowi l RIV: Norman l RIV VA: Lars Myhre Østfold l RIBr: Brannrådgivning Kåvenes & Sundene l GEO: Løvlien georåd l LARK: Rambøll l IARK: So-Lo interiørarkitektur l RIAku: Brekke & Strand
Underentreprenører/leverandører: Oppmåling: RG oppmåling l Grunn-
arbeider, veier og plasser: Reidar Skogen graving og transport l Pelearbeider: Kynningsrud l Armering grunn: Sjur Dahl Armering l Stål og prefab: Contiga l Brann-
isolering og -maling: Oslo Brannsikring l Naturstein: Ellingard Naturstein l Fasadepuss og flisarbeider: Ingeniør og murfirma Lars Aarum l Glass og alu.dører: EMA Glass l Malerarbeider: Malerfirma Svein Strand l Solavskjerming: Solskjermingsgruppen l Blikkenslager: Blikkenslager Frode Kristiansen l Systemvegger og himling: Moelven Modus l Tredører: Daloc l Foldevegger: Sørlie Prosjektinnredninger l Taktekking: Fagprosjekt l Kjøkken og hvitevarer: Küchen Nordic l Ventilasjon og elektro: Caverion l Røranlegg: RørCompaniet l Heis: Starlift l Gulvbehandling, tepper og belegg: Wang gulv & interiør

Det er byggetrinn to som nå er ferdigstilt av Sarpsborg-bedriften Ove Skår AS, som har totalentreprisen for arbeidet. Grunnarbeidet startet i september 2014, og allerede et år senere er bygget klar til bruk.
– Alle leietakerne er ennå ikke på plass, men når den endelige ferdigattesten er klar til våren, regner vi med at bygget er fylt opp. Det kan være totalt 15 leietakere i det nye bygget, sier prosjektleder Lars-Otto Eliassen i Ove Skår AS til Byggeindustrien.

Enova-støtte
Kalnesveien 5 er et passivhus og har mottatt støtte fra Enova. Bygget er spesielt designet for å stimulere menneskers arbeidslyst og motivasjon til utvikling, og byggetrinn én var et av landets aller første forretningsbygg som er oppført som et energimerke A bygg. Det er basert på miljøeffektivitet og energi-
vennlighet i sin utforming.
– Bygget har dessuten stor bruk av fellestjenester, noe som er til fordel for leie-
takerne. Eiendommen er aktivt plassert i knutepunktet av Østfold, med god infrastruktur til hele landet, sier Eliassen.
Fasaden er av stopuss, levert av Lars Aarum AS, og granitt som er levert av Ellingard Naturstein AS.
– Glasset i fasaden er levert av EMA, likeledes alle profiler som for eksempel inngangs-
partier, sier Eliassen.

Zipscreen
Bygget har trelags isolerglass og er utstyrt med automatisk solavskjerming med zipscreen.
– Denne solavskjermingen tåler høyere vindstyrke enn annen solavskjerming før den automatisk går opp. Systemet er levert av Solavskjermingsgruppen, forteller prosjektlederen.
Innvendig i byggetrinn to er veggene i malt gips med pusset betong, og gipsplatene har messingpuss. Systemveggene er levert av Moelven Modus.
– Gulvene har tepper som er levert av Wang gulv og interiør AS, og flisoverflatene i fellesarealene kommer fra Lars Aarum. I atriumet har gulvet bolon fra Wang, og toalettkjernene har fliser fra Lars Aarum, sier Eliassen.
Dørene i det nye bygget i Kalnesveien 5 er levert fra Moelven Nordia, Daloc og EMA, og belysningen, som er prosjektert av SML Lightning, er levert av Caverion.

Attraktive kontorlokaler
– Ventilasjonen og elektroarbeidene kommer fra Caverion, og rørleggerarbeidene er utført av Rørcompaniet, sier Eliassen.
Kalnesveien 5 eies og driftes av Kalnes Eiendom AS. Østfolds mest attraktive kontorlokaler huser bedrifter som Infotjenester, PWC, Skill, DP Reklamebyrå, SML Lighting, Sarpsborg Kiropraktorklinikk, Personalhuset Staffing Group, Markedspartner og Nordea. Bygget ligger helt inntil E6 på Grålum i Sarpsborg, med Inspiria science-senter og Quality Hotell som nærmeste naboer. Avstanden til Østfolds nye sentralsykehus på Kalnes er bare noen få hundre meter unna.
Bygget har møterom med prosjektorer og tavler i forbindelse med kantinen, og de tre rommene kan lett slås sammen til et stort eller to små rom. Rommene bookes elektronisk, enten via PC eller en touch-screen tavle på utsiden av møterommet.
– Parkeringskjelleren inngår i de frivillige fellestjenestene, og leietakerne kan leie plass for en fast pris per måned, sier Eliassen.
Kalnesveien 5 er blant annet utstyrt med et treningsrom på 60 kvadratmeter. Rommet har åpent 24 timer i døgnet, og for bedrifter som tegner firmaavtale er det fri bruk av trenings-
rommet og garderobefasiliteter.


Flere prosjekter