<p>Maskinentreprenørenes Forbund og Norges Lastebileier-Forbund er nå samlokalisert i det nye TAKO-senteret på Rudshøgda (foto: Jørn Hindklev).<br></p>Foto: Jørn Hindklev.Foto: Jørn Hindklev.Foto: Jørn Hindklev.Foto: Jørn Hindklev.

Ny modell: Samlokaliserer anleggs- og transportkompetansen

De to store organisasjonene innen anlegg og transport, Maskinentreprenørenes Forbund og Norges Lastebileier-Forbund, er nå samlokalisert i det nye TAKO-senteret på Rudshøgda.

I forrige uke var det offisiell åpning av det nye senteret som er det første av sitt slag i Norge. I tillegg til de to organisasjonene er også tre opplæringskontorer (transport, anlegg, service og skog) samlet i deler av bygget som tidligere var kjent som det gamle «Prøysenhuset». Floor Factory er etablert i den andre delen av bygget.

Også firmaet Transportkompetanse, som driver med etterutdanning og kursing innen transportnæringen, både kontor og klasserom i det nye TAKO-senteret.

̶ Vi har fått flotte kontorer i det tidligere Prøysenhuset. Vi har fått et klasserom, to møterom og store fellesarealer. Og ikke minst: Vi kan bruke det flotte auditoriet med 150 plasser når vi ønsker, sier Leiv Peter Blakstad, distriktssjef i MEF avdeling Hedmark/Oppland.

Leiv Peter Blakstad, distriktssjef i MEF avdeling Hedmark/Oppland.

Han sier det er litt tilfeldig at de to organisasjonene var på utkikk etter nye lokaler på samme tidspunkt, men at lokaliseringen på Rudshøgda et lite steinkast fra E6, er ideell for begge organisasjonene.

̶ Medlemmene våre kjører tunge kjøretøy. Her er det enkelt å parkere. Det gjør at det er lettere å stikke innom for medlemmene våre. Vi har fått betraktelig mer besøk etter at vi flyttet fra Hamar sentrum til Rudshøgda, sier Blakstad.

Han ser åpenbare fordeler med en samlokalisering av anleggs- og transportkompetansen.

̶ Både MEF og NLF har overlappende interesser på en rekke områder. Lederne for begge organisasjoner ser med spenning på modellen som er etablert her og det kan bli flere tilsvarende sentre flere steder i Norge. Sammen blir vi sterkere og kan gjøre en enda bedre jobb for næringene våre, sier Blakstad.