Kolonnekjøring over Hemsedalsfjellet. Fylkesordføreren i Hordaland går nå i bresjen for å utvikle riksveistrekningen som nordlig øst-vest-trasé. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX

Fylkesordføreren i Hordaland snakker Bergen imot i veistrid

Fylkesordfører Anne Gine Hestetun (Ap) i Hordaland går imot ønskene fra sin egen fylkeshovedstad, og slår et slag for nordlig øst-vest-forbindelse over Hemsedal.

Det skriver NRK Hordaland i en artikkel på sine nettsider.

– En Vestlands-region kan være lite tjent med øst-vest-hovedveier over Hardangervidda og Haukeli. Det vil ikke tjene nordregionen, som Sogn og Fjordane er en del av. Den beste løsningen er derfor Hemsedalsfjellet og Haukeli, sier fylkesordfører Anne Gine Hestetun (Ap) i Hordaland til NRK.

I Bergen kjemper, ifølge artikkelen, både næringslivet og politikerne for å at den nordlige hovedtraseen mellom Øst- og Vestlandet skal gå over Hardangervidda, og ikke Hemsedalsfjellet.

Fylkesordføreren uttaler overfor NRK at hennes støtte til Hemsedal-alternativet bunner i et ønske om å bygge opp en større Vestlands-region, og at en satsing på riksvei 52 over Hemsedalsfjellet vil gi størst gevinst for regionen samlet.

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen pekte i slutten av fjoråret ut eurpavei 134 over Haukeli som den sørlige øst-vest-traseen.