Direktør Anita Helene Hall og fagsjef Njål Hagen i MGF, kunne presentere svært positive salgstall fra maskinmarkedet i 2015.

Toppår for maskinsalget

Mandag presenterte MGF tallene for maskinsalget i 2015, og ikke siden toppåret i 2007 har det vært bedre resultater.

– Totalt ble det solgt 4152 maskiner i 2015, og tredje kvartal ble det beste tredjekvartal noen sinne, sier fagsjef i MGF, Njål Hagen. – Også det fjerde kvartalet i fjor ble det beste siden 2007, og totalen er det nest høyeste salgstallet MGF har fått innrapportert noen gang, fortsetter han.

Beltegravere dominerer

Det er beltegravere som solgte desidert mest, med 1446 maskiner.

– Her er ikke minigravere med. Men mingraverne solgte også svært godt med hele 941 enheter. Så totalt er gravemaskiner de maskinene som solgte mest, sier Hagen.

Han sier videre at det har vært en veldig god økning i hjullastersalget.

– Det har vært en stor økning i hjullastersalget det siste året. Det skyldes nok høy aktivitet i anleggsbransjen generelt, sier Hagen.

Gaffeltrucksalget på det jevne

Når det gjelder segmentet gaffeltrucker, var 2014 et år på det jevne.

– Salget startet bra både i første og andre kvartal, mens tredje og fjerde kvartal gikk noe ned sammenlignet med 2014. Men totalt sett var fjoråret et toppår også for gaffeltrucksalget, sier MGF-fagsjefen.

Opp og ned

I segmentet trearbeidene maskiner ble det i 2015 solgt totalt 310 enheter.

– I det første kvartalet ble det solgt færre trearbeidene maskiner enn i tilsvarende periode i fjor, mens det andre kvartalet hadde en vesentlig salgsoppgang. Det samme hadde det tredje kvartalet, mens i siste kvartal gikk salget noe ned sammenlignet med fjerde kvartal i 2014, sier Hagen.

– Godt messe-år

Fjoråret ble også et godt og begivenhetsrikt år for MGF, og direktør Anita Helene Hall trekker frem MGF-messene Vei og Anlegg og Den tekniske messen.

– Spesielt er vi veldig fornøyd med Vei og Anlegg. Arrangementet gikk svært bra, og vi hadde rekordmange utstillere. Når det gjelder Den tekniske messen, har vi litt mer vi må forbedre. Her hadde vi 100 utstillere, og dette tallet må opp neste gang. Vi skal finslipe konseptet for Den tekniske messen, sier Hall.

I tillegg til de to messene, gikk også MGF-dagen av stabelen i fjor.

– Dette er en faglig seminardag som ble svært vellykket. Temaene var HMS og seriøsitet i bransjen, sier Hall.