Se nye E18 i Agder

Ny E18 mellom Tvedestrand og Arendal i Aust-Agder er planlagt bygget mellom 2016 og 2019. Nå har Multiconsult laget en 3D-video av delstrekning to på prosjektet.

Det skriver Multiconsult i en pressemelding på sine nettsider mandag. 

– Den nye veien vil sørge for bedre sikkerhet og fremkommelighet. Ny E18 vil også bedre miljøforholdene for de som bor langs den gamle veien. Denne vil få funksjon som lokalveg, som er riktig med tanke på sin standard. Den vil gå parallelt med ny E18, uttaler Morten Abrahamsen, oppdragsleder i Multiconsult.

Veibyggingen starter til høsten, og hele veistrekket skal stå ferdig sommeren 2019. Multiconsult er ansvarlig for prosjektering av byggeplan på veiprosjektet som nå drives videre i regi av Nye Veier.
Multiconsult har laget en 3D-video av den nye firefeltsveien. Den viser delstrekning to, fra Sagene helt øst i Arendal kommune frem til Harebakken. Videoen er basert på prosjektert underlag i 3D, heter det i pressemeldingen.

Det vil også bli lansert en video av delstrekning 1 i mars, skriver Multiconsult i meldingen. Tanken er at videoene også kan benyttes når Nye Veier skal invitere interesserte storentreprenører i inn- og utland til presentasjon, i forbindelse med anbudsutlysningen.