Daglig leder Erik Jølberg i TESS as ble i 2015 kåret til Årets entreprenør i kategorien handel i den nasjonale konkurranse av EY Entrepreneur Of The Year.

TESS taklet tøffe tider i 2015

Foreløpige omsetningstall for den helnorske handels- og servicebedriften TESS viser at bedriften kom noenlunde helskinnet gjennom fjorårets tøffe økonomiske utfordringer.

Som sterkt eksponert i oljebransjen, hadde selskapene i TESS en samlet estimert omsetning på 2 726 millioner kroner. Det er ned 3,5 prosent fra 2014. De tøffe tidene i norsk økonomi slår ulikt ut i de markedene der TESS er leverandør. TESS-regioner langs kysten i vest er tynget av trange tider i oljeindustrien, mens regioner med fokus på andre markeder viser vekst.

Spesielt kunder i havbruksnæringen og blant anleggsentreprenører viser en solid vekst. Interessant er det også at tre servicesentre i nord hadde en vekst i 2015 på over 40 prosent og er blant fire på topp i den interne Gaselle-oversikten. Årets Gaselle i TESS ble 10-årsjubilanten TESS Tromsø med en omsetningsvekst på 60 prosent. Oppløftende er det også at den danske avisen Børsen for andre år på rad har utnevnt TESS Esbjerg til Gazelle.

Opprettholder kapasiteten

Resultatprognosen viser et foreløpig resultat før skatt på 68 millioner. Det er ned 48 prosent i forhold til 2014. Dette er konsekvensen av en valgt strategi om å opprettholde kapasiteten i organisasjonen og ikke redusere bemanningen i takt med omsetningsendringene. Samtidig ble personressurser omdisponert for å være i posisjon for markeder i vekst.

Valutautviklingen det siste årethar ikke vært gunstig for TESS som handelsbedrift. Innkjøpene skjer for en stor del i euro og US dollar. En rekke fastprisavtaler med prisendringer ved hvert årsskifte medførte en del mindre lønnsomme leveranser.

Det vil fortsatt gå noen uker før de endelige resultattallene foreligger.

Fortsetter på grønn linje

TESS fortsetter på sin grønne linje og legger vekt på løsninger som favoriserer fornybar energi og grønn transport. Samtidig er Industriens Motemesse utvidet med foredrag og utstillere som har fokus på fornybare energiformer og miljøvennlig transport.

- Med vårt vedtatte klimamål vil vi spare miljøet for minst 50 tonn CO2 i året. En beskjeden start, men vi får øke etter hvert, sier daglig leder Erik Jølberg i TESS as. Han forteller at alle ladepunkter hos TESS kan brukes av både ansatte, kunder og leverandører.

Sammen med Hæhre Entreprenør har TESS også tatt initiativ til en større nærings- og klimakonferanse i Vikersundbakken under World Cup i skiflyging 12. februar 2016. Konferansen skal blant annet se nærmere på hvordan ledige ressurser og kompetanse i oljebransjen kan anvendes til bedre utnyttelse av vannkraften. Målet er etablering av en næringsklynge for opprusting og fornying vannkraftverk.