Tømrermester Ole Thorstensen bruker avispapir for å holde varmen om vinteren. Foto: Christina Øygarden / Pelikanen forlag

Tømrermesterens kuldetips

I fjor tok tømrermester Ole Thorstensens tips for å takle vinterkulda av på nett, og tipsene er like gode nå som vinteren endelig ser ut til å komme.

– Det er et jækla godt tips, sier Ole Thorstensen til Byggeindustrien.

Tømrermesteren jobber ute i alle temperaturer, og når vinterkulda biter, er det viktig å ta grep for å holde varmen.

I fjor nøt både seere av VG-TV og Dagbladet-TV godt av Thorstensens tips. Og det aller beste tipset, mener han, er avispapir i skoene.

– Jeg lærte det av den forrige sjefen min, Dan Ola Karlgård, som igjen hadde lært det av sin mor, sier han.

Thorstensen gikk både læretiden og åtte-ni år i arbeid sammen med Karlgård i byggmesterfirmaet Hammerlaget før han startet for seg selv.

– Når du jobber som tømrer, kan du ikke bare la være å jobbe fordi det er kaldt ute. Jeg fryser lett på beina, så det var veldig viktig for meg å oppdage dette trikset, påpeker tømreren.

Thorstensen gav i fjor høst ut boken «En snekkers dagbok», men den nylige internettkjendis-statusen kommer ikke direkte fra hverken forfatter- eller tømrerkarrieren.

– Det startet vel med en trikkesamtale i kulda. Jeg fortalte noen om hvordan jeg taklet å jobbe ute om vinteren, og så endte det opp hos VG, sier han.

Fredag befinner han seg i Tromsø for å snakke på skoler om boken sin, men til uka er han tilbake på jobb i Oslo. Da er det kjøkkenrehabilitering som står på menyen, så da blir kanskje ikke avisforbruket så høyt.