Brødrene Dahls lager på Langhus. Illustrasjonsfoto: Brødrene Dahl

Brødrene Dahl døper om VA

VVS-grossisten Brødrene Dahl vil fra og med januar i år ikke lenger operere med uttrykket VA (Vann og avløp), men med Vann- og miljøteknikk (VMT).

Det skriver Brødrene Dahl i en pressemelding fredag.

– Vann- og miljøteknikk gir en riktigere assosiasjon til hva dette fagområdet faktisk omfatter. Det nye navnet er mer beskrivende, for eksempel med tanke på klimaproblematikken som jo blir stadig mer gjeldende, sier markedsdirektør Torbjørn Lothe Vik.

De ledende universitetsmiljøene har alle studieretninger for vann- og miljøteknikk. Ved at den utøvende delen av bransjen følger opp og bruker samme navn, vil det også kunne påvirke rekrutteringen positivt, skriver Brødrene Dahl i pressemeldingen.

– Vi er så mye mer enn bare vann og avløp. Faglig har det skjedd store endringer siden VA-begrepet ble tatt i bruk, og dermed er det naturlig at vi nå skifter navn. For nyutdannede er det dessuten viktig å signalisere at vi tilbyr jobber innen fagområdet som de faktisk har studert, fastslår Vik.

Han presiserer at dette kun er en navneendring, og at det ikke får noen praktiske konsekvenser for kundenes daglige kontakt med Brødrene Dahl.