Thomas M. Kristensen og Åge Willy Bergerseter (foto: Hitachi Power Tools Norway).

Hitachi til 300 tømrere og lærlinger

Block Watne og Hitachi Power Tools Norway har inngått en samarbeidsavtale om levering av spikerpistoler til alle Block Watnes 300 tømrere og lærlinger i Norge.

Spikerpistoler og kompressorer leveres direkte av Hitachi, mens øvrige Hitachi-produkter, som MFT maskinspiker og festemidler samt Hitachi elektroverktøy, kjøpes gjennom utvalgte forhandlere i nærheten av Block Watnes byggeplasser i Øst, Syd, Vest og Midt-Norge.

Avtalen er den første i verden som benytter nyutviklede «Hitachi Fleet Control», en webbasert tjeneste som gjør det mulig for kunder i Norden å få tilgang til over 100 ulike Hitachi-verktøy for leasing i 2, 3 eller 4 år, melder Hitachi Power Tools Norway i en pressemelding.

Løsningen gir kunden en fullstendig oversikt over hvem i selskapet som disponerer hvilke verktøy og sikrer samtidig service og håndtering i nært samarbeid med forhandlere over hele landet.

Et viktig kriterie for valg av Hitachi som leverandør for Block Watne, er muligheten til å benytte høytrykk spikerpistoler, med lavere vekt, redusert rekyl og bedre ergonomi sammenlignet med ordinære lavtrykk spikerpistoler.

- Som en av Norges største boligbyggere ønsker vi å tilby våre tømrere verktøy som gjør det mulig for dem å sikre høy kvalitet i byggearbeidet samtidig som risiko for belastningskader er lavest mulig. Hitachi høytrykk spikerpistoler gjør jobben lettere – bokstavelig talt – og de av våre medarbeidere som har testet verktøyene i en 3-måneds periode er svært fornøyde», sier innkjøpssjef Åge Willy Bergerseter i Block Watne.

Sykefraværet i norsk byggevarebransje har i mange år ligget høyere enn i andre bransjer. Verktøy som tar hensyn til faktisk bruksituasjon og reduserer faren for overbelastning er viktige elementer i HMS-arbeidet på den enkelte byggeplass.

- Gjennom å tilby et komplett sortiment av høy og lavtrykk spikerpistoler, kan vi anbefale verktøy som er optimale til den enkelte håndverkers bruk – noe som ikke minst er viktig for kunder som er opptatt av å legge til rette for kontinuerlig drift på byggeplassen, uttaler administrerende direktør i Hitachi Power Tools Norway, Thomas M. Kristensen..