Dramatisk utvikling i oljeprisen nå, sier Solberg

Oljeprisen har en dramatisk utvikling i øyeblikket, sier statsminister Erna Solberg (H). Men hun vil se an utviklingen før hun vurderer nye ekstraordinære tiltak.

– Vi følger med på aktiviteten. Men vi må se an utover våren at tiltakene slår inn. I øyeblikket er det en dramatisk utvikling på oljeprisen. Men vi er 13 dager inn i året, og vi må la statsbudsjettet virke før vi avsier noen dom, sa statsministeren i den muntlige spørretimen i Stortinget onsdag.

Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre hadde merket seg Solbergs tale søndag, der hun med henvisning til USA uttrykte bekymring for økende forskjeller i samfunnet.

Støre mente at regjeringens skattelettelser «til de som har mest fra før» ikke bidrar til mindre forskjeller, og fulgte opp med å spørre om tiltakspakken fra valgkampen som «delvis ble forhandlet bort i budsjettforhandlingene i fjor høst».

Solberg svarte at det er mer enn skattepolitikken som bidrar til å holde forskjellene nede i et samfunn, og viste blant annet til barnehagepriser.