Fra prosjektet "Farger i arkitektur" av Bjørg Helen AndorsenFra prosjektet "Eit kultursenter på Voksa" av Eiliv Andreas Myren RibeFra prosjektet "Demring -sanser og arkitektur" av Kanutte Torsteinsdottir Næss og Aurora Schønfeldt Larsen

NTNU inviterer til masterutstilling

NTNU inviterer nå til vinterens masterutstilling i arkitektur. Den byr på 17 ulike prosjekter og arrangeres for første gang i Sentralbygg 1 på Gløshaugen.

Utstillingen pågår fra 14. til 20. januar og viser masteroppgaver fra avgangsstudenter ved NTNUs arkitektutdanning. Selv med kun 17 prosjekter totalt skal spennvidden være stor.

- Denne gangen er flere av prosjektene tematiske undersøkelser, det vil si oppgaver som går ut over tradisjonelle prosjekteringsoppgaver, sier Bjørn Otto Braaten, leder for masterprogrammet i arkitektur. Som eksempel på slike oppgaver nevner han to om fargesetting av bygninger («Farger i arkitektur» og «Fargesetting av historiske interiør»), en som undersøker digitalisering av bygningsvern («Stavkirker og punktskyer» ) og en som undersøker andre sanselige opplevelser av arkitekturen enn den visuelle («Demring –sanser og arkitektur»).

Kultursentre og barnehager er også temaer som flere har jobbet med, men som de serverer ulike innfallsvinkler til. Mens «Kultursenter Voksa» viser et kurs- og kompetansesenter for ull og kystmat i Norge, tar «Designing for Diplomacy» for seg et FN-hovedkvarter på Manhattan i New York.

- Studentene velger selv temaet for masteroppgaven, og vi synes det er gledelig at får et slik mangfold av tema, sier Braaten.

Oppgavene er eksamensbesvarelser som skal vurderes av sensor. De vil også bli regnet med når masteroppgavene i arkitektur skal vurderes for Statsbyggs studentpris for fremragende arkitektur. Dette skjer i forbindelse med vårens masterutstilling.

Denne vinteren er det første gang at en masterutstilling i arkitektur finner sted i Tegnesal 217 i Søndre lavblokk, 2. etg, Sentralbygg 1.

- Dette er et lokale med utviklingspotensial. Til vårens utstilling kan vi forvente minst dobbelt så mange prosjekter, og da kan vi utvide lokalet ved å legge til enda en tegnesal. På sikt er det mulig å tenke seg masterutstillingen på selve stripa i 2. etasje, som en del av et permanent galleri, sier Braaten.

Utstillingen åpner torsdag 14. januar kl. 18.00.