- Vi er både fornøyd og stolt over å bli valgt, sier Bjørn Velken, direktør for anleggsdivisjonen i Kruse Smith. (Foto: Jon Petter Thorsen)

Nytt damoppdrag for Kruse Smith

Hydro har tildelt Kruse Smith oppdraget med å fornye eksisterende damanlegg på Vigeland Brug i Vennesla kommune.

Deler av konstruksjonene skal beholdes mens andre skal rives og erstattes med nye. Arbeidene består i hovedtrekk av etablering av ny adkomst fra vest, ny kjørebro, etablering av flomløpskanal, etablering ny betongterskel, ny segmentluke, ny massivdam og riving av eksisterende konstruksjoner. Grunnarbeider starter i februar 2016 mens betongarbeider starter i mars 2016. Det vil medgå ca 6.000 m3 betong og det skal sprenges og transporteres 20.000 fm3 fjell. Videre skal det etableres fangdam i elva for tørrlegging i område for ny segmentluke. Arbeidene skal være ferdig tredje kvartal 2017. Kontrakten er på ca. 70 millioner (eks. mva.).

- Vi er både fornøyd og stolt over å bli valgt. Tidsmessig er det god timing i forhold til våre ressurser og ambisjoner. Dette er også en type arbeid vi synes er spennende og som vi har god erfaring med. Hydro kjenner vi fra tidligere og setter pris på å samarbeide med, sier Bjørn Velken direktør for anleggsdivisjonen i Kruse Smith.