Foreslått hotell. Illustrasjon: Link ArkitekturSandnes havn. Illustrasjon: Link Arkitektur / Space GroupHavneparken Sandnes. Illustrasjon: Link Arkitektur / Space GroupForeslått hotell og bank i Havneparken. Illustrasjon: Link ArkitekturBolig og næringsbygg i Havneparken. Illustrasjon: Space Group

Bygger 37 leiligheter og 225 hotellrom i Sandnes

Til tross for nedgangstider i Rogaland, får Sandnes-politikerne to store prosjekter på bordet denne uken.

Det skriverStavanger Aftenbladi en artikkel på sine nettsider tirsdag.

I slutten av 2018 skal 37 nye leiligheter og nytt kontorbygg stå ferdig i Havneparken i Sandnes. Deretter planlegges et nytt hotell med 225 rom i samme område.

Planen har, ifølge artikkelen, vært å sprøyte inn rundt 4 milliarder kroner i området i løpet av få år, men fallet i oljeprisen og nedgangen i markedet har stoppet flere av planene. Denne uken skal politikerne likevel ta stilling til søknader om tre bygg som skal huse hotell og konferansesenter, næringsbygg og boliger.

– Vi satser på salgsstart i år. Håpet er at boligene og næringsarealene skal være ferdige i slutten av 2018. Hotellet har vi satt på vent til rådhuset nærmer seg ferdig. Vi skulle gjerne hatt en felles oppstart, men tøffe tider gjør at vi venter, sier Odd Are Njå, prosjektpartner i Base Property til Aftenbladet.

Han uttaler overfor avisen at klokkertro på beliggenheten gjør at de vil satse i et marked som foreløpig ligger nede.

– Det er flere aktører som ønsker å drive hotell i Havneparken, og det er ingen tvil om at det neste hotellet som blir bygget i Sandnes, kommer her, sier Njå.

Alle de tre foreslåtte byggene utfordrer den maksimale byggehøyden på 22 meter i området.

Utbygger Urban Sea, eid av Base Property, vil bygge hotell der deler av bygget rager 36 meter over bakken. Leilighetsbygget er 29 meter høyt, og næringsbygget 31 meter, skriver Aftenbladet.

– Det er spennende prosjekter som vil berike sentrum og Havneparken, og som vil gi Sandnes kvaliteter som byen ikke har i dag. I planavdelingen vil vi strekke oss langt for å få til prosjektene, sier plansjef Bjørn Totland i Sandnes kommune til Aftenbladet.