Dr. Eckhart Keill, styreformann i Roto, varsler et nytt oppkjøp. Denne gangen danske Peder Nielsen (foto: Roto).

Roto med strategisk oppkjøp

Roto Frank AG starter året 2016 med realiseringen av en andre strategisk investering innen kort tid.

Etter at Roto, kjent som markedsleder i verden innen «hardware» til vinduer og dører, varslet om overtakelsen av tetningsprofilspesialisten Deventer i oktober 2015, kunngjøres nå overtakelsen av industrigrenen til den danske produsenten Peder Nielsen.

Peder Nielsen ble grunnlagt i 1877 og befinner seg i Brønderslev i nordlige del av Jylland, hører også til de renommerte og ledende tilbyderne av beslagsystemer for vinduer og dører som åpner seg utover, og som først og fremst finnes i Skandinavia og Storbritannia.

̶  Gjennom oppkjøpet fyller Roto et avgjørende produktgap på akkurat disse markedene og styrker sin tilsvarende posisjon permanent, fremhever dr. Eckhart Keill, styreformann i Roto.

Etter oppkjøpet disponerer Roto en komplett vindu- og dørteknikkportefølje for det skandinaviske området.
Kjøpet skjedde innenfor rammen av en Asset Deal. Det omfattet blant annet maskiner, anlegg, varemerket og kundeforholdene. I tillegg kommer hele produktporteføljen for åpningstypene "top/side swing" og "top/side hung".

Keill opplyser at det nye engasjementet innretter seg sømløst inn i Rotos langsiktige konseptet for alltid å øke internasjonale vekstmuligheter gjennom målrettede oppkjøp, når de er strategisk og økonomisk fornuftige.