Kesko kjøper Onninen

Onvest selger datterselskapet Onninen OY til Kesko. Kesko signerte oppkjøpsavtalen tirsdag.

- Eierskapet til Onninen er nå overført fra ett dyktig og tradisjonelt finsk selskap til et annet. Sammen vil Onninen og Kesko være i stand til å skape noe helt nytt. Verden er stadig i forandring, og jeg tror at denne transaksjonen vil sikre en lys fremtid for Onninen, sier Maarit Toivanen-Koivisto, leder av styret i Onvest Oy.

Onninen har et århundre lang historie som et familieeid selskap. Forretningsmann Alfred Onninen grunnla selskapet i 1913, i Turku.

- Jeg representerer fjerde generasjon av familien i vår virksomhet. Beslutningen om å selge selskapet var ikke lett. Det var viktig for oss at den nye eieren, Kesko, er et anerkjent finske selskapet. Jeg ønsker å takke alle i Onninen for deres harde og verdifullt arbeid gjennom årene. Selskapets kompetanse er godt kjent og allment respektert, sier Maarit Toivanen-Koivisto i en pressemelding.

Onninen tilbyr omfattende løsninger for vare og informasjonsflyt til entreprenører, industri, offentlige sektor, forhandlere og leverandører.

Onninen har virksomhet i Finland, Sverige, Norge, Polen, Russland, Estland, Latvia og Litauen. Onninen sysselsetter 3000 personer, hvorav 1200 er lokalisert i Finland.

Onvest Gruppen inkluderer også Are OY, som tilbyd omfattende facility management løsninger for kontor- og næringslokaler. Onninen og Are har vært organisert som separate virksomheter, og avtalen har ingen effekt på Are. Are har 2700 ansatte i Finland. Onvest Gruppen er også en aktiv investor, samt aktør innen eiendomsforvaltning, med fokus på logistikk, butikk og kontor eiendom.

- Onvest er en engasjert eier, og vi vil fortsette å investere og ansette i Finland, sier Maarit Toivanen-Koivisto.

Gjennomføringen av oppkjøpet er betinget godkjennelse av de Finske Konkurranse & Forbrukermyndighetene. Oppkjøpet forventes å være ferdig i løpet av første halvår 2016. Onninen og Kesko vil fortsette som separate og uavhengige selskaper, og dette vil ikke ha noen synlig innvirkning på kundene.

Den russiske datterselskapet OOO Onninen og den finske virksomheten innen stål er ikke inkludert i kjøpet. Onninen stål virksomhet har et sterkt fotfeste i markedet og Onvest vil fortsette å utvikle det i fremtiden.