Illustrasjonsfoto: Vegard Grøtt.

Såpeglatte veier flere steder i landet

Politiet har hatt en travel søndag. Snøen lavet ned i store deler av landet og førte til kollisjoner og utforkjøringer både her og der.

Meteorologisk institutt sendte ut OBS-varsel om vanskelige kjøreforhold i Agder, Telemark, Buskerud, Vestfold, Oslo og Akershus søndag. Og det ble det.

Snøværet førte til kolonnekjøring på E134 mellom Haukelitunnelen og Austmannalitunnelen på strekningen Haukelifjell. Det var også kolonnekjøring på E69 på strekningen Skarsvåg-Nordkapp i Finnmark.

Det var søndag også stor rasfare i flere deler av Nord-Troms. E6 over Kvænangsfjellet i Troms ble stengt på grunn av snøras, men åpnes igjen søndag kveld.

Snøfallet var ventet å øke i løpet av søndagen, spesielt i Agder, hvor det vil bli mellom 40 og 60 millimeter nedbør – noe som kan tilsvare opp mot en halvmeter snø, ifølge Meteorologisk institutt.

Politiet måtte stadig rykke ut til utforkjøringer og kollisjoner på grunn av snøværet. Brøytebilsjåfører fikk også nok å gjøre:

I Vestfold skal en mann i 30-årene ha kjørt sikk sakk mellom brøytebilene. Til slutt kjørte han inn i siden på den ene brøytebilen på E18 i Holmestrand ved 8.30-tiden. Mannen ble pågrepet av politiet, mistenkt for kjøring i ruspåvirket tilstand, skriver Aftenposten.