Illustrasjon: Kraftvark.no

Stor interesse for BIM i Stavanger

Under et seminar i Stavanger skal flere aktører i byggenæringen vise hvordan BIM kan gi bedre kvalitet og lavere kostnader i byggeprosjekter.

Det er Kraftværk, Kruse Smith, Statsbygg, Presentations Data og Ryger Advokatfirma som arrangerer BIM-seminaret for rogalendingene den 3. februar.
Seminaret skal vise hvordan korrekt bruk av BIM fører til bedre kvalitet og lavere totalkostnader på landbaserte byggeprosjekter.

Under et døgn etter at invitasjonene ble sendt ut, ble nesten halvparten av plassene på kurset blitt booket. Ifølge en pressemelding fra arrangørene er flesteparten av de påmeldte daglige ledere, direktører, prosjektutviklere og avdelingsledere hos de største entreprenørene i fylket, samt store private og offentlige byggherrer.

– Dette viser at det er et behov i markedet for et slikt type seminar, som etter min viten ikke har blitt arrangert i Rogaland tidligere. Samtidig så viser det at byggebransjen tar høye byggekostnader på alvor og ser etter besparelser der de kan, ifølge ingeniør Johnny Sætre i Kraftværk.