<p>NHO-president Tore Ulstein i samtale med programleder Linn Skåber.</p>Ketil Solvik OlsenJonas Gahr StøreMonica MælandHKH Kronprins Haakon Magnus ankommer konferansen.Linn Skåber

Ulstein: Nysgjerrighet er en forutsetning

NHO-president Tore Ulstein pekte i sin innledningsreplikk på NHOs årskonferanse på viktigheten av å nysgjerrigjenten i det norske næringslivet om omstillingen vi nå står overfor.

- Nysgjerrighet er en forutsetning for forandring og innovasjon, uttalte Ulstein.

En rekke av landets næringslivsledere, politiske ledelse og ledende representanter fra organisasjonslivet er torsdag til stede på NHO-konferansen Remix i Oslo Spektrum. Her får deltakerne høre en rekke spennende innledere, både utenlandske og norske, fortelle om det nye arbeidslivet.

I sin åpningssamtale med programleder Linn Skåber dro Ulstein frem flere former for forandringer – som han kjenner godt til fra sin egen virksomhet.

- I Ulstein har vi kontinuerlig forandret oss – og da er det viktig med vilje til endringer – for det er nettopp dette som er den største utfordringen. Det er lett å planlegge for endring, men det er vanskelig å gjennomføre, sa han.

Ulstein pekte på flere store endringer som samfunnet og næringslivet vil merke godt fremover – og pekte på økt migrasjon, eldrebølgen, overgangen til lavutslippssamfunnet og ikke minst teknologiutviklingen.