Flammene sto ut av et vindu i bygården i Jonas Reins gate på Fagerborg i Oslo. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Storutrykning til brann i leilighet i Oslo

Store styrker fra brannvesenet i Oslo rykket ut da det brøt ut en voldsom brann i en leilighet i en bygård i Jonas Reins gate på Fagerborg i Oslo sentrum tirsdag ettermiddag. I alt 15 mennesker måtte evakueres.

Flammene sto ut av et vindu i andre etasje da nødetatene kom fram til boliggården like før klokka 17 tirsdag ettermiddag. Alle nødetatene rykket ut til adressen, like ved den trafikkerte Kirkeveien på Marienlyst og Majorstua i Oslo sentrum.

– Vi måtte evakuere 15 personer fra bygningen og nabobygget. En person ble sendt til legevakten med mulige røykskader, sier operasjonsleder Steinar Hausvik i Oslo politidistrikt til NTB.

Brigadesjef Lars Grimsgård beskrev på Twitter brannen som dramatisk med mye røyk og ild i flere leiligheter. En drøy time etter at brannen ble varslet, var flammene slukket.

– Nå gjenstår det etterslukking før politiets etterforskere kan gå inn og lete etter årsaken til brannen, sier vaktleder Rune Elstad i Oslo brann- og redningsetat til NTB.

En politipatrulje var like ved adressen da nødmeldingen kom og fikk raskt evakuert beboerne. Kort tid etter sperret de også av et stort område rundt gården. De fleste av sperringene ble opphevet etter at brannen var meldt slukket.