Med Starlock har Bosch og Fein etablert en felles festestandard for oscillerende verktøy. Foto: Bosch

Bosch og Fein sammen om ny verktøy-standard

De globale markedslederne innen oscillerende elektroverktøy, Bosch og Fein er klare for å lansere et fellesutviklet festesystem for oscillerende verktøy i januar 2016.

Festesystemet har fått navnet Starlock. Samarbeidet mellom de to selskapene har ifølge en pressemelding som mål å tilby brukerne en ensartet systemstandard med enda bedre yteevne, raskere arbeidsprosess og mer presise resultater.

- Takket være de oscillerende verktøyenes driftsprinsipp kan denne typen multiverktøy brukes universelt og har blitt populære verden over, skriver Bosch i meldingen.

Med oscillerende bevegelser kan verktøyene, med det rette tilbehøret, brukes til å sage, slipe, skrape eller polere. Verktøyet fungerer imidlertid kun pålitelig og økonomisk dersom motorkraften overføres til sagbladet eller slipeplaten med så lite motstand som mulig. Det er derfor festesystemet er avgjørende for sikring av en rask arbeidsprosess og presise resultater.

–I dag er det et bredt utvalg oscillerende elektroverktøy tilgjengelig på markedet. Utvalget fra de ulike produsentene er faktisk så stort at det kan være vanskelig å få oversikt, sier Willi Fellmann som er ansvarlig for samarbeidsprosjektet hos Bosch.

–Brukerne må også akseptere tapt yteevne ved bruk av strømadapter. Det er her det nye festesystemet Starlock kommer inn i bilder. Med dette nye produktet har Bosch og Fein etablert en felles standard som garanterer maksimal energioverføring, sier Fellmann om motivasjonen bak utviklingsprosjektet med Fein.

Det patenterte Starlock-systemet fungerer er kompatibelt med oscillerende elektroverktøy fra Bosch og Fein i tillegg til enheter fra andre produsenter med 12-punks-feste. Det betyr at tilbehøret er kompatibelt med de fleste maskiner på markedet.

­–Med 3D-geometri er Starlock-systemet i stand til å oppnå enda større yteevne enn tidligere systemer, sier Rainer Warnicki, Area Manager for produktutvikling hos Fein om det vellykkede samarbeidet.

Fra januar 2016 vil tilbehør med Starlock-feste bli solgt under varemerkene Bosch og Fein under tre ytelsesklasser: Starlock, StarlockPlus og StarlockMax.

Disse ytelsesklassene sikrer at kun tilbehør som passer til det respektive maskinutgangen kan spennes på. I løpet av de neste månedene vil Bosch og Fein også lansere nytt elektroverktøy med Starlock festesystem.