Totalentreprise – NS8407

StedOslo, Norge
ArrangørNBEF og TFSK
Fra08.03.2016
Til09.03.2016
TidspunktTirsdag kl 9.00 - onsdag kl 16.00

Målgruppe:
Kurset er utformet med tanke på alle som i sitt daglige virke har befatning med entreprisekontrakter, enten det dreier seg om ingeniører, økonomer, jurister, eller andre. Vinklingen av temaene er gjort slik at de skal passe både for de innen offentlig sektor og de innenfor privat sektor, og enten man befinner seg på byggherre- eller entreprenørsiden.


Foreleserne:
Professor dr juris Lasse Simonsen
Lasse Simonsen er professor ved Det juridiske fakultet i Oslo.Han ble i sin tid stipendiat i Oslo i 1991, og tok sin doktorgrad i 1997 med avhandlingen «Prekontraktuelt ansvar», hvor blant annet de anbudsrettslige problemstillingene står sentralt. Før Lasse Simonsen begynte på universitetet var han i flere år direktør for juridisk avdeling ved Statens bygge- og eiendomsdirektorat (nå Statsbygg). I denne perioden sto han sentralt under fremforhandlingene og utarbeidelsen av en rekke norske standarder, blant annet NS 3430 og NS 3431. Før tiden i direktoratet praktiserte Lasse Simonsen noen år som advokat, og var dommerfullmektig i to år.

Advokat Arne Scott, Pacta Advokatfirma AS
Arne Scott er advokat i Pacta Advokatfirma AS. Han har vært partner i advokatfirma Kluge, medlem av ledergruppen i utbyggingsprosjektet for Telenors nybygg på Fornebu, leder av juridisk avdeling i Statsbygg og advokatfullmektig i advokatfirma BA-HR.
Scott var sentral ved forhandlingene av prosjekterings- og rådgivningsstandardene; NS 8401 og NS 8402, og Norsk bygge- og anleggskontrakt; NS 8405.
Scott har bred og omfattende erfaring fra foredragsvirksomhet.

Kursomtale:
NS 8407:2011 Alminnelige kontraktsbestemmelser for totalentrepriser er den nye kontraktsstandarden for totalentrepriser i Norge. Kontraktsstandarden ble vedtatt av Standard Norge den 1. Juli 2011, og samtidig ble den gamle standarden - NS 3431 - trukket tilbake.

Den nye kontraktsstandarden representerer en fullstendig revisjon og oppdatering av NS 3431, og det er foretatt til dels betydelige endringer. Blant annet skal nevnes revisjon av reglene om formkrav og frister, helt nye regler om tiltransport, detaljert regulering av risikoplasseringen ved vanskelige grunnforhold og byggherrens valg av løsninger, revisjon av reglene om fakturaplan og innføring av en ny tvisteløsningsmodell (prosjektintegrert megling). I tillegg har standarden fått en ny – og meget oversiktlig – redigering.

På kurset vil alle de sentrale elementene i den nye standarden bli gjennomgått. På vanlig måte vil stoffet bli søkt formidlet på en enkel og oversiktelig måte, med omfattende bruk av powerpoint (først og fremst bilder), og eksempler fra det praktiske liv. Det vil under hele kurset bli rikelig anledning for kursdeltakerne til å stille spørsmål og diskutere rettslige problemstillinger ut fra egne erfaringsgrunnlag. Begge foredragsholderne vil delta aktivt under samtlige foredrag, en undervisningsform vi har fått meget gode tilbakemeldinger på.

Påmeldingsfrist: 9. februar

Program og påmelding