Oljeselskaper vurderer millionkrav etter storevakuering

Oljeselskapene BP og ConocoPhillips vurderer å kreve erstatning i millionklassen etter at en løpsk lekter i Nordsjøen førte til storevakuering nyttårsaften.

Rundt 400 oljearbeidere ble fløyet ut av Valhall- og Ekofisk-feltene i Nordsjøen da det ble fryktet at en løpsk lekter skulle treffe installasjonene.

BP, som drifter Valhall-komplekset, krever full gjennomgang av nestenulykken, og det kan komme krav om erstatning i millionklassen, melder Aftenbladet.

– Det blir en gjennomgang av det som skjedde med involverte parter, for å lære. Da må også spørsmålet om erstatning diskuteres, sier direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt, Olav Fjellså.

Det er også naturlig for ConocoPhillips, som er operatør på Ekofisk-feltet, å vurdere å kreve refusjon eller erstatning, sier selskapets kommunikasjonsdirektør Stig S. Kvendseth.

Eide Marine, som eier taubåten og lekteren som slet seg onsdag før nyttår, ønsker ikke å kommentere eventuelle erstatningskrav.

Lekteren og taubåten skal gjennom havnestatskontroll av Sjøfartsdirektoratet, altså kontroll av utenlandsk fartøy som anløper norske havner, i løpet av kort tid, ifølge enerWE.no.