Marthinsen & Duvholt fortsetter den positive utviklingen og kan se tilbake på et år hvor selskapet både ble miljøsetifisert og gasellebedrift. Foto: Marthinsen & Duvholt

Positivt år for Marthinsen & Duvholt

Omsetningsvekst, miljøsertifisering og gassellebedrift er stikkord for Marthinsen & Duvholt i 2015.

Økonomisjef Kenneth Thorstensen i Marthinsen & Duvholt AS.

– Vi er meget fornøyd med at Marthinsen & Duvholt nå er ISO 14001 miljøsertifisert. Dette er et kvalitetsstempel som viser at vi ønsker å bidra til en bærekraftig utvikling og det er viktig i forhold til selskapets omdømme, ikke minst blant våre kunder hvor fokuset på miljø er sterkt og økende. I tillegg mener vi god miljøledelse vil ha positiv innvirkning på selskapets økonomi, sier økonomisjef Kenneth Torstensen i Marthinsen & Duvholt AS.

Han tilføyer at miljøsertifiseringen ligger under Skanska Norges (majoritetseier) konsernsertifikat.

På Gasellelisten for 2015

Kenneth Thorstensen trekker også frem at de ble gasellebedrift i 2015. Det betyr at selskapet minst har doblet omsetning de fire siste årene og resultatene har vært positive. Ifølge Dagens Næringsliv, som står bak Gasellelisten sammen med Dun & Bradstreet, har Marthinsen & Duvholt økt omsetningen fra 286 millioner i 2011 til 663 millioner i 2014. Det betyr en vekst på 132 prosent i løpet av fire år.

– Vi har vært gasellebedrift før, men det er vanskeligere å oppnå omsetningskravet nå som vi har blitt såpass store. Vi er godt fornøyde med at vi tilfredsstiller forutsetningene som ligger i det å være en gasellebedrift, sier Thorstensen.

Fortsetter veksten

Marthinsen og Duvholt omsatte for cirka 675 millioner i 2015. Selskapet fortsetter dermed veksten.

– Veksten vi har hatt de siste årene sammenfaller med at Skanska kom inn på eiersiden. I tillegg har vi videreutviklet Martinsen & Duvholt som selskap og vi fortsetter å levere svært gode resultater, konstaterer Thorstensen og viser til bygg.no sin liste over de «100 største» i bygg og anlegg.

Anleggsentreprenørens økonomisjef tror den positive utviklingen vil fortsette også i 2016.

– Vi forventer økt konkurranse i 2016, men det kommer en rekke samferdselsprosjekter og vi har god tro på at vi skal bite fra oss på dette området. Det er ingen grunn til å se negativt på fremtiden innen området vi driver, avslutter Thorstensen.