Fv. Statssekretær Tom Cato Karlsen (FrP), rådgiver i lastebileiernes forbund Frank Jensen og regionvegsjef Torbjørn Naimak. Foto: Statens vegvesen

Døgnhvileplassen på Fauske er åpnet

Langtransportørene har endelig fått et fullverdig døgnhviletilbud i Salten.

Selve parkeringsplassen har vært åpen for bruk i et drøyt år. I dag ble også servicebygget offisielt åpnet. Her har tungbilsjåførene tilgang til toalett og dusj, i tillegg til et oppholdsrom. Bygget er åpent hele døgnet.

- Dette er et tilbud som er etterspurt blant langtransportørene. De trenger gode og regulerte plasser når de skal ta pålagte pauser og hvile gjennom kjøreturen. Det går mange lastebiler gjennom Fauske, både nord- og sørover, så denne blir nok godt brukt, sier avdelingsdirektør Kjell Skjerve i Statens vegvesen, Nordland.
Den offisielle åpningen av plassen skjedde altså mandag 4. januar, men servicebygget har vært åpent for brukerne siden november i fjor.
Døgnhvileplassen har tolv oppstillingsplasser, alle med strøm. Det er Moldjord Bygg og Anlegg AS som har bygd servicebygget. A. Moan AS har bygget selve oppstillingsplassen. Totalkostnaden for døgnhvileplassen er ca. 12 millioner kroner.
Dette er den tredje døgnhvileplassen Statens vegvesen har etablert i Nordland. De andre to er lokalisert på Innhavet i Hamarøy og i Mosjøen.