Drivstoffeffektiv Volvo-graver

Volvo EC220E er ifølge Volvo Maskin AS mer drivstoffeffektiv enn konkurrerende hybridmaskin.

I dag er Volvo EC220E en av Volvo CE’s bestselgende gravemaskiner i Vest-Europa og i Norden. Ifølge en pressemelding fra Volvo Maskin AS, har Volvo CE kjørt sammenligningstester av de fem viktigste konkurrentene i samme vektklasse som Volvo EC220E, inkludert en velkjent hybrid, for å undersøke hvordan EC220E virkelig fungerer. Testene ble utført av to separate kunder i Storbritannia og i Norge av en erfaren maskinfører.

Volvo EC220E kom best ut i test både på produktivitet og drivstofføkonomi, og ifølge pressemeldingen kunne ikke en gang konkurrerende hybridmaskin overgå dette. Volvo EC220E oppnådde opptil 15 prosent bedre produktivitet og 22 prosent bedre drivstoffeffektivitet enn de konkurrerende maskinene ved arbeid i High Power-modus.

I Custom-modus nådde Volvo EC220E et produktivitetsnivå som var 23 prosent høyere enn den dårligste konkurrenten, og den var 19 prosent mer drivstoffeffektiv. Maskinen ble også målt til å ha en seks prosent høyere løftekapasitet enn konkurrentene, og til å ha den beste gravepresisjon og de beste betjeningselementene.