Forskningsleder – Vann og miljø

SINTEF Byggforsk er et internasjonalt ledende forskningsinstitutt for bygge- og anleggsnæringen. Vi løser utfordringer knyttet til hele byggeprosessen, og skaper verdier for våre kunder og for samfunnet gjennom forskning og utvikling, spesialrådgivning, produktdokumentasjon og kunnskapsformidling. Våre medarbeidere jobber hver dag sammen med over 2.000 ansatte i SINTEF for å oppfylle vår visjon: Teknologi for et bedre samfunn.

FirmaSINTEF Byggforsk
FylkeSør-Trøndelag
StedTrondheim
Søknadsfrist07.02.2016

Avdeling Infrastruktur i Trondheim søker

Forskningsleder – Vann og miljø

Faggruppe Vann og miljø er en del av avdeling Infrastruktur i SINTEF Byggforsk. Avdeling Infrastruktur utvikler løsninger for våre kunder gjennom oppdragsforskning rettet mot vann, avløp, vei og bane. Våre medarbeidere jobber innen virksomhetsområdene forskning, forskningsbasert rådgivning, produktdokumentasjon og kunnskapsformidling. Fagmiljøet har godt utstyrte laboratorier. Vi er involvert i store, faglige forskningssentre som SFI KLIMA 2050 (Klimatilpasning av bygninger og infrastruktur) og SFI SAMCoT (Sustainable Arctic Marine and Coastal Technology). Avdelingen er internasjonalt orientert og har mange prosjekter for internasjonale kunder. Vi jobber med flere prosjekter innenfor EUs rammeprogram for forskning, bl.a Horizon 2020. Våre forskere samarbeider tett med NTNU. For mer informasjon, se www.sintef.no/byggforsk.

Vi søker erfaren fagperson med bakgrunn innen vannforsynings- og avløpsteknikk til å lede vår faggruppe for Vann og miljø i Trondheim. Faggruppen har sitt hovedfokus innen drikkevannsforsyning og rensing av avløpsvann samt forvaltning av vannsystemer. Viktige satsingsområder er teknologi og løsninger for klimatilpasning, redusert miljøbelastning og ressursgjenvinning, bærekraftsvurderinger (LCA), risiko og sårbarhetsanalyser samt utforming og optimalisering av renseprosesser.

Forskningsleder er en kombinert leder og forskerstilling. Som forskningsleder er du en del av avdelingsledelsen, og rapporterer til forskningssjef.

Kvalifikasjoner
Vi søker en fagperson med universitetsutdannelse på MSc- og PhD-nivå, gjerne med erfaring fra vannbransjen, rådgivende ingeniør eller forskningsmiljø.

Du må være kundeorientert og ha god bransjekontakt. Du må like å arbeide i team, men også ha evnen til selv å drive fram prosjekter. Vi søker en faglig dyktig medarbeider med initiativ, glød og interesse for ledelse.

Arbeidsoppgaver

Du vil bli en del av et godt faglig miljø med stor frihet til å utforme din egen hverdag og med stort ansvar. Som forskningsleder har du personalansvar for ansatte i faggruppen.

Du vil få varierte og utfordrende oppgaver innenfor bl.a.:

  • Tverrfaglige prosjekter i nært samarbeid med vannbransjen, industrien, andre enheter i SINTEF og samarbeidende universitetsmiljø
  • Anvendt forskning for å utvikle nye produkter, løsninger og standarder
  • Produktutvikling, prøving og dokumentasjon
  • Forskningsbasert rådgivning
  • Administrasjon, ledelse og drift

Vi tilbyr

  • Konkurransedyktig lønn
  • Gunstige pensjons- og forsikringsordninger
  • Fleksibel arbeidstid
  • Kreativt og tverrfaglig arbeidsmiljø som er internasjonalt anerkjent
  • Samarbeid med vitenskapelig personell og studenter ved NTNU
  • Trivelig arbeidsplass med gode kolleger

For nærmere informasjon om stillingene kontakt forskningssjef Berit Laanke på tlf. 92808312, e-post berit.laanke@sintef.no.

Søknadsfrist er 7. februar 2016, og du søker via SINTEFs jobbportal.

Vis flere stillinger: