Buss blåste av veien – sjåføren har aldri opplevd maken

En buss med 13 passasjerer om bord ble tatt av en vindkule og havnet i grøfta på Dovrefjell natt til onsdag. – Det var det mest ekstreme jeg har opplevd, sier sjåføren.

– Jeg har vært bussjåfør i 40 år, og kjørt turer over Dovrefjell i 15– 20 år, men jeg har aldri opplevd maken til vindkast på strekningen, sier sjåfør Lasse Tenden fra Stryn til Gudbrandsdølen Dagningen.

Han kjørte bussen som regelrett blåste av veien natt til onsdag, og forteller om ekstreme vindforhold over Dovrefjell. Meldingen om utforkjøringen ved Fokstua på E6 i Oppland kom klokken 1.45.

– Bussen ble blåst av veien og ut i grøfta. Alt av nødetater dro til stedet, men det er ingen personskade, sier operasjonsleder Hallgrim Ous i Gudbrandsdal politidistrikt til NTB.

Det er svært glatte forhold med mye snø og kraftig vind i området. Onsdag morgen opplyser Gudbrandsdal politidistrikt at E6 på Dovrefjell er stengt inntil videre. Alternativ omkjøring går via riksvei 3.

Tenden forteller at han ikke hadde noen mulighet til å holde bussen på veien da vindkula tok tak i den. Det var ekstreme krefter som herjet, forteller han.

– Ja, det skal være sikkert. Bussen var som et løvblad. Du opplever det som helt uvirkelig, helt til alt stopper og du skjønner det har gått bra. Og det gjorde det heldigvis, sier Tenden.