Fem til sykehus etter utforkjøring – barn satt usikret i varebilen

Fem personer er sendt til sykehus etter en utforkjøring i Vinje kommune i Telemark natt til onsdag. To av dem var barn, som satt usikret i varebilen.

Varebilen kjørte først i autovernet, før den fløy gjennom luften og traff et tre som ligger fem meter lavere enn veien. Det satt en gutt på 11 år, en mann på 18 år og en jente på 8 år usikret i bilen. To av dem satt i varerommet på bilen, ifølge politiet.

– Sjåførens førerkort er beslaglagt. Å kjøre bil med barn som er usikret i bilen er veldig alvorlig, det er ikke noe tvil om det. Man skal være fastspent når man sitter i bil. Heldigvis ser det ut til at de kom fra det uten alvorlige skader, sier operasjonsleder Jan Olaf Jansen i Telemark politidistrikt til NTB.

Jansen opplyser at det er opprettet sak på forholdet, og at den videre etterforskningen vil avgjøre om saken får ytterligere konsekvenser.

Politiet fikk melding om ulykken, som skjedde på riksvei 37 ved Hyllandsfoss, klokken 02.59. De fem personene ble sendt til Skien sykehus etter ulykken.

Alle de involverte i ulykken er polske statsborgere.