Riksvei 7 er stengt med bom ved Leiro torsdag. Veien over fjellet er fortsatt stengt på grunn av dårlig vær lørdag. Foto: webkamera.vegvesen.no / NTB scanpix

Fjelloverganger gjenåpnet for trafikk

Flere fjelloverganger har de siste dagene vært stengt på grunn av ruskete julevær. Hardangervidda er gjenåpnet, mens Saltfjellet måtte stenges igjen.

Riksvei 7 over Hardangervidda er gjenåpnet etter opprydningsarbeid.

Fra lørdag klokken 12 ble riksvei 13 over Vikafjellet åpnet for kolonnekjøring.

E6 over Saltfjellet i Nordland ble lørdag morgen åpnet for kolonnekjøring, men måtte stenges igjen på grunn av dårlig vær. E6 over Gratangsfjellet i Troms ble åpnet igjen i 12.30-tiden, mens det over Kvænangsfjellet er kolonnekjøring.

Sennalandet i Finnmark ble gjenåpnet for trafikk etter uværet fra 20.30-tiden lørdag.

Ellers i fylket er både Hatter, Hønsa og Repvåg er stengt for trafikk, melder Statens vegvesen. Også Nordkapptunnelen, Skipsfjordhøgda bom ved Skarsvåg og Kvalsund bru er stengt som følge av uværet. Lørdag kveld ble også strekningen Vadsø-Vardø stengt på grunn av vanskelige kjøreforhold.

I Nordland er Bjørnefjell stengt, også på svensk side. Graneng bru på strekningen Kvikne i Hedmark er også stengt.

Til sammen er mellom 20 og 30 veier stengt i Nord-Norge på grunn av uvær, ifølge NRK.

Det meldes også om betydelig skredfare i landsdelen etter at det har kommet rundt 20 til 30 centimeter snø.

– Vi anbefaler folk å holde seg unna terreng som er brattere enn 30 grader. Det er nok med vekta til en skiløper til å utløse et slikt skred i fjellsider hvor det blåser inn fersk fokksnø nå, sier Jostein Aasen ved NVEs skredvarsling.