Catharina Bjerke og Terje Olsen.

Ny ledere i Veidekke Industri

Veidekke Industri har i høst ansatt to nye ledere: Terje Olsen (47) som direktør for asfaltvirksomheten og Catharina Bjerke (47) som direktør for drift og vedlikehold av veier og flyplassarealer.

- I Catharina og Terje har vi fått to engasjerte og dyktige leder som vil være viktige bidragsytere for Veidekke fremover. Begge har bred ledererfaring og solid bransjekunnskap, så vi gleder oss over å ha fått dem på vårt lag og ønsker begge hjertelig velkommen til oss, sier administrerende direktør Øyvind Moen i Veidekke Industri.

Catharina Bjerke kommer fra stillingen som administrasjonsdirektør i arbeidstaker­organisasjonen Delta, og har bransjeerfaring fra Mesta Drift der hun var administrerende direktør. Bjerke er utdannet cand.mag. fra Universitetet i Trondheim med psykologi grunnfag, og sosiologi og diplomøkonom fra Trondheim økonomiske høgskole. Hun har tidligere vært regionssjef og direktør i ISS og administrasjonssjef i YTF (Yrkestrafikkforbundet). Bjerke har i tillegg erfaring både som styremedlem og styreleder i flere selskaper, og hun er bosatt på Ski i Akershus.

Terje Olsen var områdebanksjef for Nordeas bedriftsmarked i region nordvest før han kom til Veidekke i januar 2015. Han ble da ansatt som regiondirektør for Veidekkes asfaltvirksomhet i Midt- og Vest-Norge, før han i høst fikk ansvaret for hele Veidekkes asfaltvirksomhet. Olsen har sin utdannelse fra Bedriftsøkonomisk Institutt og London Business School. I tillegg har han tatt en rekke kurs, blant annet i løpet av de ni årene han var ansatt i Nordea. Olsen har innehatt mange ulike styreverv i næringslivet, innen næringspolitikk og i idrettslivet, og han er bosatt i Kristiansund.