Her ser man området der forskjæringa kommer. Tunnelen starter omtrent bakkant av den lille haugen oppe til høyre for skiltet, og veien kommer ned ca midt i skiltet. (Foto: Statens vegvesen)

Kaller inn til anbudskonkurranse på rv. 77 Tjernfjellet

Statens vegvesen ber om tilbud på bygging av forskjæring for tunnelen og etablering av riggområde for hovedentreprisen. Forventet anleggsstart er februar 2016.

Denne første entreprisen er et mindre oppdrag som skal gjennomføres i løpet av et par måneder. Fristen for å gi tilbud er fredag 15. januar klokka 12.

Hovedentreprisen kunngjøres senere på vinteren. Den omfatter bygging av ca. 3,3 km tunnel, samt ombygging av E6 i forbindelse med nytt kryssområde mellom rv. 77 og E6 i Saltdalen.

Riksveg 77 er en ca. 34 km lang mellomriksveg som går fra E6 i Saltdal i vest til svenskegrensa i øst. Den 4 km lange strekningen forbi Tjernfjellet har sterk stigning, dårlig kurvatur, er smal og har mangelfulle grøfter og rekkverk. Vegen går på en smal hylle i fjellet, og det er langt og bratt ned til bunnen av Junkerdalsura.

Andelen tunge kjøretøy er 26 prosent. Framkommelighetsproblematikken vinterstid gjør at vegen ofte er stengt på grunn av vogntog som har kjørt seg fast. Alternative kjøreruter er E10 over Bjørnfjell og E12 over Umbukta.