Leksvik sa ja til sammenslåing med Rissa

Et flertall av representantene i kommunestyret i trøndelagskommunen Leksvik sa mandag formiddag ja til å slå seg sammen med naboen Rissa fra 2018.

Kommunestyrene i begge kommunene har også besluttet at den nye kommunen skal hete Indre Fosen, melder NRK. Politikerne fra begge kommuner hadde valget mellom Indre Fosen, Søndre Fosen, Fosen eller Rein.

De to Fosen-kommunene var blant dem som hadde spørsmålet om sammenslåing oppe i forbindelse med lokalvalget i september. Mens innbyggerne i Rissa var positive, var det dødt løp mellom dem som var for og dem som var mot en sammenslåing i Leksvik. Mandag formiddag avgjorde imidlertid kommunestyret i Leksvik med 16 mot 9 stemmer seg for å gå sammen med Rissa, melder avisen Fosna-Folket.

– Leksvik kommune har hatt de samme grensene siden 1837. Det er lenge siden. Man skal ha mot for å røre ved disse grensene. Det er krevende. Det er fullt forståelig at et så viktig spørsmål skaper engasjement og fremkaller følelser, sa ordfører Steinar Saghaug (H) som selv stemte for sammenslåingen.

Etter intensjonsavtalen som ble inngått i vår skal den nye kommunen ha senter i Rissa hvor rådmann og ordfører skal ha sine kontorer.

Mens Rissa hører hjemme i Sør-Trøndelag er Leksvik i Nord-Trøndelag. Det forutsettes at en sammenslåing av kommunene skjer etter at de to trønderfylkene også er slått sammen til ett fylke. I november ble det inngått en intensjonsavtale om at det skal skje fra 1. januar 2018.