Vi søker erfaren BIM-koordinator

Sweco i Norge er en fremtidsrettet arbeidsplass som øker i popularitet. Vi er nærmere 1300 ansatte fordelt på 30 kontorsteder og jobber innen forretningsområdene Bygg, industri, eiendom, Energi og Infrastruktur. Som rådgiver i Sweco vil du få varierte oppgaver og utfordringer. Hos oss kan du jobbe med prosjekter som bidrar til en bærekraftig samfunnsutvikling. Bli med oss videre, og grip muligheten til å velge et arbeids- og kunnskapsmiljø som skårer høyt på trivsel og stolthet.

FirmaSweco Norge
FylkeOslo
Søknadsfrist12.02.2016

Vi søker deg som ønsker å bli en del av et BIM-miljø innen infrastruktur som ligger helt i front i Norge. Du kommer at være stasjonert i region Oslo, fortrinnsvis på vårt inspirerende hovedkontor på Vækerø. Strategi, teknikk og metodikk er grunnpilarer i vår daglige virksomhet. Sammen former vi fremtidens arbeidsmetoder innen BIM og modellbaserte prosesser. Som BIM-Koordinator vil du få en sentral rolle i Swecos mest spennende oppdrag og er bl.a. med i planlegging, ledelse og oppfølging av BIM-samordningsmøter. Fasilitering av SICE-sesjoner (Sweco Integrated Concurrent Engineering) vil også bli innslag i din nye hverdag sammen med oss.

Swecos BIM-miljø er sterkt innenfor både bygg og infrastruktur. Ekspertgruppen «BIM Infra» under avdeling Vei og Bane er en trivelig gjeng som har fullt fokus på BIM i våre infrastrukturoppdrag. BIM Infra består nå av 10 personer, både BIM-koordinatorer, BIM-strateger og programspesialister. Vi er involvert i et bredt spekter av spennende prosjekter innenfor utomhus infrastruktur, bl.a. jernbane, veg, trikk, elektro etc.

I den sammenheng søkes bachelor- eller masteringeniører med en glødende interesse for å gjøre BIM til en integrert del av prosjekteringsprosessen. Gruppen skal ligge i front faglig og være en spydspiss i Sweco innenfor BIM/3D-koordinering og BIM-strategi i infrastrukturprosjekter.

Arbeidsoppgaver:

  • Koordinering av 3D-modeller i større og mindre infrastrukturprosjekter
  • Sammenstille, administrere og vedlikeholde samordningsmodeller, fortrinnsvis med Infraworks 360, Navisworks, NP19 m. Virtual Map etc.
  • Kollisjons-sjekk
  • Jobbe med 4D og 5D som en del i BIM-prosessen
  • Lage visualiseringer
  • Bidra i den videre utviklingen av en gruppe som skal ligge i front innenfor BIM for infrastruktur!

Vi legger stor vekt på at våre medarbeidere skal kunne være med å utforme sin egen hverdag, så mulighetene for en variert og utfordrende hverdag er meget store!

Muligheter:

Den rette kandidaten har muligheten til å være med å forme en relativt ny gruppe innenfor BIM for samferdselsprosjekter. Du vil kunne sette ditt preg på arbeidsprosessene i prosjekter og hvordan prosjekteringen gjennomføres i større og mindre infrastrukturprosjekter.

Som BIM-koordinator vil du ha en unik mulighet til å bli kjent med en rekke av våre ulike oppdrag og din hverdag vil i høyeste grad være variert og allsidig.

Sweco er siden oktober 2015 Europas ledende rådgiverselskap innen teknikk, miljø og arkitektur med mange muligheter for personer som har den rette bakgrunn og holdning. Vi utvikler våre medarbeidere i 3 retninger, fagperson, prosjektledelse og administrativ ledelse, som er videre inndelt i flere undernivå. Vi har eget opplæringsprogram innen ledelse og prosjektledelse hvor vi utvikler egnede personer. Ser du etter nye utfordringer samtidig som du ønsker å være med i et sterkt fagmiljø hos Sweco i region Oslo, hører vi fra deg.

Din bakgrunn:

  • Du er bachelor- eller masteringeniører med minimum 5-10 års erfaring innen BIM, bane, vei, landskapsarkitektur, geomatikk/GIS, anleggskonstruksjon, geoteknikk, bygg, arkitektur, visualisering etc.
  • Du har meget gode faglige kvalifikasjoner innenfor ditt fagfelt
  • Du har god kjennskap til prosjektering med relevant programvare innenfor ditt fagfelt
  • Du har gode lederevner, f.eks. erfaring med oppdragsledelse eller linjeledelse
  • Du har høy grad av ansvarlighet og er god på å delegere og fordele arbeidsoppgaver
  • Du har god kjennskap til noen av samordningsverktøyene nevnt over
  • Du evner å følge opp fagene for å påse god fremdrift i BIM/3D-prosjekteringen – en pådriver-type
  • Du har kjennskap til prosjektering etter V770 Modellgrunnlag eller STY-600239 «Håndbok for digital planlegging i Jernbaneverket».
  • Du har god muntlig og skriftlig fremstillingsevne
  • Du er god på samarbeide i flerfaglige team - du vil få en sentral rolle som engasjert lagspiller i Sweco sine mest tverrfaglige oppdrag og i spesialistgruppen BIM Infra
  • Du motiveres av "passion for business" og trives med høyt tempo og mål å strekke seg etter i hverdagen
  • Du har lyst til å utvikle deg videre innenfor dine interessefelt og denne stillingens fagområde

Vi tilbyr en jobb i et sterkt flerfaglig miljø med fleksible utviklingsmuligheter og valg av arbeidssted, samt gode ferie- og personalordninger. Vi legger til rette for at våre ansatte lykkes med sine karrierevalg og arbeidsprestasjoner. Og vi vil at du, som oss, er opptatt av å finne løsninger som forener teknikk og miljø, på en bærekraftig måte. Nå ønsker vi å høre fra deg!

Kontaktpersoner:

Samuel Andersson

Gruppeleder

417 79 135

samuel.andersson@sweco.no

Søk på stillingen her

Vis flere stillinger: