Losleilighetene ligger i nærheten av områdene som er rammet på Svalbard, men er ikke rasutsatt. Her ser vi de karakteristiske spisshusene med Sukkertoppen i bakgrunnen. Foto: Kystverket

Tilbyr de evakuerte losleilighetene på Svalbard

I forbindelse med lørdagens tragiske hendelse på Svalbard har Lostjenesten i Troms og Finnmark satt losleilighetene i Longyearbyen til disposisjon for befolkningen.

– Tilbudet vårt om husrom i losleilighetene vi har på Svalbard ble mottatt med takk og er satt pris på, sier losoldermann for Troms og Finnmark Losoldermannskap, Roy Arne Rotnes.

Han forteller at leilighetene står tomme når det ikke er losoppdrag

Det har begynt å fryse igjen i havområdene rundt Svalbard, dermed er trafikken lav og losoppdragene få på denne tiden av året. Derfor er det også uproblematisk å låne ut leilighetene til de trengende.

– Leilighetene våre ligger i nærheten av områdene som er rammet, i et leilighetskompleks som ikke er rasutsatt. Det er fint at vi hadde muligheten til å bidra litt for samfunnet i Longyearbyen, slik at noen av de evakuerte fikk husrom i nærheten av hjemmene sine, sier Rotnes.