Her skal skihallen ligge - i skråningen på Akershus-sida av Tangerudkrysset. F.v.: Lars Thorbjørnsen fra Selvaag, Peter Sandrup, Ole-Bjørn Bakke, Øyvind Øveraas fra Betonmast og Steinar Mejlænder-Larsen fra Selvaag.Illustrasjon: Chapman TaylorHer blir det skiaktivitet hele året. Etter planen skal anlegget stå ferdig i 2018, til glede for mange skientusiaster.

Betonmast og Selvaag utvikler Skihallen sammen

Selvaag og Lørenskog Vinterpark AS har valgt Betonmast som partner for å utvikle verdens største innendørs skihall. Betonmast ble valgt i skarp konkurranse med blant annet HENT. 

- Vi skal bygge verdens største og beste skihall, sier Kjetil Fladmark Larsen, daglig leder i Lørenskog Vinterpark AS. Kjetil har brent for og levd med skihallen siden ideen ble unnfanget i 2010.

- Plasseringen på Lørenskog er ideell, midt i det største nedslagsfeltet av ivrige skiløpere i Norge. Hallen blir på hele 36.000 m2 og skal romme tre gode nedfarter for alpint inkludert skipark. I tillegg blir det ca. 2,5 km lang langrennsløype. Dette blir et skikkelig allroundanlegg med konstant gode forhold.

Betonmast er valgt som partner til denne spennende oppgaven.

- Betonmast er et konsern som besitter veldig mye utviklings- og entreprenørkompetanse. Jeg er meget godt fornøyd med at vi nå får bruke denne kompetansen sammen med utviklingsmiljøet i Selvaag. Dette blir et godt partnerskap, tror Jørgen Evensen, konsernsjef i Betonmast.

- Prosjektet vil bli et av våre viktigste utviklingsprosjekter fremover, et prosjekt hvor vi virkelig skal ta frem det kompetente, kreative og løsningsorienterte utviklingsmiljøet som vi besitter. Denne jobben blir fulgt med stor interesse fra en hel skiverden og fra bransjen. Dette blir bra, avslutter Evensen.

På tomten i Lørenskog møter vi blant annet prosjektlederen for Lørenskog Vinterpark, Lars P. Thorbjørnsen og Øyvind Øveraas, prosjektleder i Betonmast. Foreløpig er det lite som minner om snø og skiidrett her. Skiene styreleder Steinar Mejlænder-Larsen har tatt med, innrømmer han kun er tatt med for fotograferingen.

- Men snart blir skihallprosjektet en realitet, bedyrer Mejlænder-Larsen. 

- Vi jobber mot en byggestart i sommer. Ferdigstillelsen blir i 2018. Men før vi kommer dit, må det gjøres en solid utviklingsjobb, sier han.

- Øyvind Øveraas bryter inn: 

- Vi trenger kontakt og innspill fra hele bransjen. Dette er et sjeldent spennende prosjekt. Jeg forventer stor respons fra interesserte aktører som ønsker å bidra, i første rekke til utviklingen og prisingen, avslutter Øveraas.