Illustrasjon: Statens vegvesen / Multiconsult

Legger ny E18 i tunnel under Asker

Statens vegvesen går for tunnelalternativet under Asker sentrum når nye E18 bygges ut i kommunen.

Det skriverBudstikkai en artikkel på sine nettsider.

I sitt forslag til kommunedelplan anbefaler Vegvesenet en omtrent 1,8 kilometer lang tunnel fra Drengsrud til Fusdal i Asker.

Den gamle E18-brua anbefales revet, og en ny vil bli bygget til en oppgradert lokalvei, som bygges på lesten av den gamle E18, heter det i Budstikka-artikkelen.

Den gamle brua ved Lenken forbeholdes en egen bussvei som skal gå gjennom hele Asker og Bærum. Videre vil det bli bygget en tilsvarende vei for syklister.

– En av de store utfordringene har vært å lage en robust plan som sørger for null vekst av privatbilisme, samtidig som veinettet skal rustes opp for kollektivtransport og nyttetransport. Flere av målene som vi skulle løse har derfor kommet i konflikt med hverandre. Men de mener vi å ha løst med vårt forslag til ny kommunedelplan for E18 gjennom Asker, sier prosjektleder for nye E18, Sølve Jerm.

Røykenveien vil, ifølge artikkelen, gå der den er i dag, men vil bli utvidet med egen busstrasé. Det vil også bli noe ombygging der Røykenveien kommer inn i Asker sentrum. Der vil den bli ført over på deler av lokalveinettet som går på gamle E18 til den møter påkjøringsfelt ved Fusdal.

Les Vegvesenets planbeskrivelse og konsekvensutredning her.