Illustrasjonsfoto: Sindre Sverdrup Strand

Nye Veier mister prosjektledelse - ordfører frykter brems i E18-prosjekt

Nøkkelpersoner i Statens vegvesen hadde takket ja til å bli med over til det nye veiselskapet Nye Veier. Men nå har de gjort helomvending.

Det melder NRK på sine nettsider. Fra nyttår skal utbyggingen av den nye E18 mellom Tvedestrand og Arendal etter planen starte for fullt.

Det blir ikke med den prosjektledelsen som først var planlagt.

– Prosjektleder og noen rundt ham blir ikke med over til nye selskapet, bekrefter regionsjef i Statens vegvesen, Kjell Inge Davik, overfor NRK.

Prosjektlederen bekrefter det også overfor samme kanal.

Kjell Inge Davik i Statens vegvesen. Arkivfoto.

Ifølge NRK har det siden mai i år pågått en prosess for å flytte sentrale personer i Statens vegvesen over til selskapet Nye Veier, som skal overta byggingen av den nye E18 mellom Tvedestrand og Arendal.

Prosjektledelsen har jobbet med forberedelsene til prosjektet i fire år. Likevel tror Nye Veier at de vil håndtere utfordringene greit.

– Vi er glade for at mange av dem som blir med over innehar god kompetanse om prosjektet. og tar den med seg inn i Nye Veier. Jeg tenker vi kommer til å håndtere det på en grei måte, sier direktør Anette Aanesland i Nye Veier AS til NRK.

Men i Tvedestrand er de ikke like rolige som Aanesland.

– Jeg er urolig for fremdriften av prosjektet, og vil be om et møte med det nye veiselskapet, sier ordfører i Tvedestrand, Jan Dukene (TTL) til NRK.