Ingrid Dahl Hovland

Ingrid Dahl Hovland inn i NGI-styret

Morten Albjerg Liingaard, Ingrid Dahl Hovland og Gudny Okkenhaug er valgt inn i styret for NGI, Norges Geotekniske Institutt, som dermed for første gang har fått utenlandsk representasjon. 

 - Den nye styresammensetningen reflekterer NGIs strategiske satsning på FoU og rådgivning for det europeiske offshore vindmarkedet, samt bygg- og anleggssektoren i Norge, sier adm. dir. Lars Andresen.

Ca 30 prosent av NGIs omsetning skjer utenfor Norges grenser, og mye har vært relatert til offshore olje- og gass. NGI forventer videre fremover et betydelig marked globalt også for offshore vind.

- Dr. Morten Albjerg Liingaard er sentral i vindkraftsatsningen i danske DONG Energy. Han sitter i ledergruppen i konsernet og i styret til Dansk Geoteknisk Forening. Han har god kjennskap til NGI fra faglig samarbeid i forbindelse med fundamentering av offshore vindturbiner, og er første representant for et utenlandsk selskap i styret for NGI. Ingrid Dahl Hovland, adm. dir. i det nyopprettede statlige selskapet Nye Veier AS, tilfører lang og bred ledererfaring når hun nå går inn i styret for NGI. Hun har blant annet ledet Spenncon og boligdivisjonen i Selvaag Grupen, og har tidligere erfaring fra Veidekke og Statens vegvesen. Samferdselssektoren er et sentralt arbeidsfelt for NGI, heter det i en melding fra NGI.

Nytt styremedlem i NGI er også Gudny Okkenhaug, valgt av de ansatte i forbindelse med at deres representasjon økes fra to til tre. De to andre er Carl Harbitz og Beate Kvistedal, som begge ble valgt inn i 2014.

Styreleder er Klaus J. Hansen, direktør i Veidekke. Nestleder er Vibecke Hverven, direktør i OBOS Prosjekt. Øvrige medlemmer fra 2016 er Bente Nyland, oljedirektør og leder av Oljedirektoratet, og Per Are Hellebust, regiondirektør i Statkraft Energi. Observatør er professor og geotekniker Steinar Nordal, NTNU.