Vippetangen i Oslo. Foto: Øystein Søbye / NTB Scanpix

Starter utviklingen av Vippetangen

Oslo Havn (HAV) inngått avtale med rådgiverselskapet Cowi i samarbeid med fem andre firmaer for å definere fremtidig utvikling av Vippetangen.

Det skriver Cowi i en pressemelding torsdag.

Vippetangen i Oslo er siste steg i byutviklingsplanen for Fjordbyen. Nå defineres fremtiden for området.

– Vårt oppdrag er å finne fram de bærekraftige løsningene som identifiserer og skaper synergieffekter, der tiltak eller løsninger er ressurseffektive og løser flere problemer på en gang. Dette gjøres best dersom fokus på bærekraft er en integrert del av prosessen, forteller prosjektansvarlig, og utviklingssjef i Cowi, Kathrine Strøm.

Utviklingssjef i Cowi, Kathrine Strøm. Foto: Cowi

Cowi har, ifølge pressemeldingen, satt sammen et team av fageksperter innen de aktuelle fagområdene for utviklingen. Foruten fagpersoner fra Cowi i Norge og Danmark, har teamet arkitekter og landskapsarkitekter fra Alt arkitektur, 4B arkitekter og IN'BY, samt økonomer fra OPAK og Deloitte.

Oslo Havn KF ønsker, ifølge meldingen, at Cowi ser nærmere på forholdene for havnedrift og programmeringen av området. Oppdraget går ut på å fremskaffe et godt faglig grunnlag for utarbeidelse av reguleringsplanen for Vippetangen-Revierhavna, med påfølgende utarbeidelse av komplett planforslag for området.

– Vi skal blant annet vurdere hva området skal inneholde, og hvilke volumer som er riktige. Det er avgjørende at havnedriften og trafikken i tilknytning til ferge- og passasjertrafikken fungerer for byens beste, forteller Strøm.

Området skal tilrettelegges og sikres som en godt fungerende ferjeterminal og cruisehavn, samtidig som at bygningsmiljøet utviklestil å kunne bli et attraktivt område. Synligheten til Akershusneset med festningen skal også være en prioritet, heter det i pressemeldingen.