Med en lengde på fem meter og en bredde på bare 1,80 meter er SD1800 skreddersydd for arbeid på trange steder.

Ny citypaver fra Atlas Copco Dynapac

Atlas Copco lanserer asfaltleggeren Dynapac SD1800.

Den nye modellen i Atlas Copcos citypaver-seriehar en leggekapasitet på 350 t/h og dekker bredder fra 0,70– 4,70 meter. Den er ifølge Atlas Copco perfekt til bruk ved veibygging og reparasjoner i trange bygater.

Introduksjonen av SD-enhetene i citypaver-serien markerer en helt ny 2016-generasjon. Modellene kommer med en rekke forbedringer – ikke minst er alle de smarte betjeningsmekanismene i PaveManager 2.0, som er velkjent fra de store SD Dynapac-enhetene og som allerede står høyt i kurs blant kundene, nå også integrert i dette sortimentet, skriver Atlas Copco i en pressemelding.

Pålitelig ytelse

Atlas Copco mener den nye asfaltleggeren blir det mest effektive og moderne asfalteringsproduktet i markedet. Dette begrunner de med de teknologisk avanserte elektro-hydrauliske betjeningsmekanismene. Effekten på 54 kW fra Deutz T3/T4-motoren fordeles til mekanismene gjennom et smart og effektivt system som minimerer ytelsestapet. Dette sikrer full utnyttelse av kraften, slik at maskinen også vil takle svært krevende oppgaver, ifølge leverandøren.

Intelligent system

Det intelligente betjeningssystemet i Dynapac SD1800 sikrer overvåking av hele arbeidsprosessen. Citypaver SD1800 kommer med PaveManager 2.0, som skal gi smidig styring av operasjoner på alle slags bruksområder, fra motorveier til bygater, skriver Atlas Copco.

Dynapacs integrerte styringssystem er intelligent og direktetilkoblet gjennom et CAN BUS-system. Dette sikrer rask og pålitelig kommunikasjon, ifølge Atlas Copco. En rekke funksjoner som styres fra fjernkontrollen, kan også styres fra betjeningspanelet og omvendt. Fjernkontrollen kan kommunisere med alt avrettingsutstyr fra MOBA. Utstyret er selvkonfigurerende og kan derfor brukes på begge sider av asfaltleggeren. Både betjeningspanelet og fjernkontrollene består av fargeskjermer og intuitive, menyer og funksjoner, skriver Atlas Copco i meldingen.

Kompakt design

Med en lengde på fem meter og en bredde på bare 1,80 meter passer SD1800 bra til arbeid på trange steder. Transportdimensjonene er også gunstige.

Operatørkomfort

Atlas Copco lover også at den nye asfaltutleggeren er en ergonomisk arbeidsplass med ypperlig komfort. De ergonomiske setene er dreibare og montert i en justerbar stasjon. Betjeningspanelet er både skyvbart og tippbart. Citypaver har nå samme type menneske-maskin-grensesnitt som de store maskinene i F- og SD-seriene. Den nye citypaver tilbyr også et uttrekkbart. Det finnes også et røykavtrekkssystem, som kan fås på bestilling, for å oppnå et enda bedre arbeidsmiljø, melder Atlas Copco.

Nye screeden V3500

Screeden for F- og SD-seriene i citypaver-sortimentet er fullstendig nyutviklet gjennom bruk av teknikker fra utprøvde screeds på de store Dynapac-utleggerne. Med den nye screeden kan citypaver nå betjenes med PaveManager 2.0.