Prosjektdirektør Jon Brede Dukan i Jernbaneverket og divisjonsdirektør Infrastruktur i Sweco Snorre Lægran. (Foto: Torgald Sørli/Jernbaneverket)

Sweco har vunnet oppdrag på Sørlandsbanen

Sørlandsbanen er 549 km lang og går fra Drammen til Stavanger. Sweco skal prosjektere kontaktledning og nytt autotransformatorsystem på strekningen Kristiansand – Egersund.

Bakgrunn for prosjektet er at kontaktledningsanlegget på strekningen Moi - Egersund (ca. 45 km) er minst 60 år, samt at det er nødvendig å forsterke kraftforsyningen Kristiansand-Egersund (ca. 110 km) med autotransformatorsystem.

Swecos oppdrag er å utarbeide detaljplan samt byggeplan for hele strekningen. Arbeidet starter omgående, og vil pågå ut 2016. Byggingen av KL-anlegget skal starte sommeren 2016 og pågå i to år. Togtrafikken opprettholdes gjennom hele byggetiden. Budsjett for Swecos oppdrag er ca. 30 millioner norske kroner.

- Vi er fornøyde med å vinne oppdraget med erfarne og kompetente medarbeidere fra både Sweco Norge og vårt søsterselskap i Sverige, uttaler divisjonsdirektør Infrastruktur i Sweco, Snorre Lægran. Han er også tilfreds med at Sweco har vunnet rammeavtaler for Jernbaneverket i høst innen både signalprosjektering og ERTMS, også disse i samarbeid med kompetanse og kapasitet fra Sweco i Sverige.