– En overtagelse gir forutsetninger for å opprettholde de best mulige betingelser for våre kjedemedlemmer gjennom økte innkjøpsvolumer, sier konsernsjef Mikkel Sandvik i Mestergruppen.

Mestergruppen vil kjøpe opp Byggtorget

Med Mestergruppen i førersetet jobbes det nå med en sammenslåing med Byggtorget som vil skape en byggevarehandelsaktør som blir landets tredje største.

– Mestergruppen var det naturlige valget for oss, sier Per Ivar Harila som er adm. direktør i Byggtorget.

Oppkjøpet skal skje ved at aksjonærene i Byggtorget AS, som utgjøres av kjedens forhandlere, er blitt tilbudt å gå inn som deleiere i Mestergruppen AS i en transaksjon som vil gjøre Byggtorget til en del av Mestergruppen. Byggtorgets aksjonærer skal behandle forslaget til avtale på en generalforsamling i januar 2016.

– Slagkraftig
Målet er å skape en mer slagkraftig kjede innen byggevarehandelen, til glede for kunder, forhandlere og leverandører, heter det i en pressemelding fra Mestergruppen.

Mestergruppen

Mestergruppen består av huskjedene Mesterhus, Systemhus og byggevarekjeden Byggeriet. I tillegg har konsernet virksomheter innenfor tomte- og boligutvikling samt prosjekterings- og arkitekttjenester. Konsernet har ca. 320 ansatte og regnskapsmessig omsetning på ca. 2.8 milliarder kroner. Mestergruppen eies i hovedsak av Ferd AS.

Den nye konstellasjonen vil med sin sluttbrukeromsetning på ca. 5,2 milliarder kroner rykke opp til tredjeplass bak Optimera og Byggmakker på rankinglisten til Virke Byggevarehandel.

– Godt konsept

– Byggtorget har vist en imponerende vekst gjennom mange år, og har bevist at selskapet har et godt konsept. Mestergruppen ønsker å bidra til en fortsatt god utvikling for Byggtorget der det vil bli lagt vekt på en videre styrking av kjeden med utgangspunkt i dagens varemerke, organisasjon og ledelse. Byggtorgets konsept utfyller på en svært god måte Mestergruppens tilbud i markedet både når det gjelder geografisk utstrekning og fokus på ulike kundesegment, kommenterer konsernsjef Mikkel Sandvik i Mestergruppen.

Byggtorget

Byggtorget AS eies av 92 byggevarehandlere landet rundt. Selskapet ble etablert i 1997, med utgangspunkt i Vadsø. Hovedkontoret ligger fortsatt i Vadsø med 12 ansatte, der forhandling av innkjøpsavtaler og markedsføring av kjeden er kjernevirksomheten. Kjedeselskapet vil i 2015 omsette byggevarer for ca. 1,4 milliarder.

– En gjennomføring av den foreslåtte avtalen vil være til fordel også for medlemmene i Byggeriet som er Mestergruppens byggevarekjede. Det gir forutsetninger for å opprettholde de best mulige betingelser for våre kjedemedlemmer gjennom økte innkjøpsvolumer, fremholder Sandvik.

– Naturlig valg
– Byggtorget har det siste året vært gjennom en omfattende strategiprosess, og har gjennom dette arbeidet kommet til at det er ønskelig å inngå som en del av en større sammenslutning. Mestergruppen var det naturlige valget for oss i denne sammenhengen, kommenterer Per Ivar Harila som er adm. direktør i Byggtorget.

– Vi har sett at det vil være avgjørende for en fortsatt positiv utvikling og en videre styrking av Byggtorgets konkurransekraft at vi gjennom større volum sikrer oss de best mulige kommersielle betingelsene fra våre handelspartnere. Avtalen med Mestergruppen som nå ligger på bordet, sikrer oss dette. Samtidig er det spennende å kunne bli med som medeiere i den videre utviklingen av Mestergruppen, avslutter Harila.