Regionsjef Per Kristian Refseth (t.v) gleder seg til samarbeidet med prosjektleder Ove Bremseth og alle andre medarbeidere i Consto Trøndelag.

Gipling inngikk Consto-avtale

Byggmakker Gipling har inngått avtale med Consto Trøndelag om levering av byggevarer til alle deres prosjekter.

I god tid før Byggmakker Gipling overtar butikken på Tiller, har selskapet fra Steinkjer allerede inngått sin første store avtale i Trondheim. Byggmakker Gipling eier fra nyttår 16 Byggmakker-butikker fra Mo i Rana i Nord til Tynset i sør. Omsetningen passerer en milliard allerede i år. Med Tiller som del av Gipling, forventer selskapet betydelig omsetningsvekst også neste år. Nylig inngikk Gipling samarbeidsavtale med Consto Trøndelag om levering av byggevarer til Constos prosjekter rundt om i Trøndelag.

Største kunde

Consto Trøndelag blir en av Byggmakker Giplings største enkeltkunde og omsetter i 2015 for om lag 250 millioner kroner. Det er forventet en betydelig vekst videre for Consto Trøndelag i 2016. Consto Trøndelag bygger boliger på Eliløkken i Børsa for morselskapet Barlindhaug som står for mange større prosjekter innen bolig og eiendomsutvikling. Rehabiliteringen av Thon- hotellet Gildevangen er et annet pågående arbeid for den aktive entreprenøren.

- Og til sommeren blir vi ferdige med Buvik skole, et spennende prosjekt vi fikk etter å ha vunnet design- og anbudskonkurrane. I hard konkurranse har vi også vunnet kontrakt på utvidelse av Norturas slakteri i Malvik. Videre skal vi bygge 181 boliger på Lilleby for Heimdal bolig og TOBB forteller en stolt prosjektleder hos Consto, Ove Bremseth.

Lønnsom logistikk

De siste årene har Gipling gått fra å være en aktør på Innherred, til å eie butikker i Nordland, Namdal, Sør-Trøndelag og Hedmark. En viktig enkeltfaktor for Steinkjerfirmaets positive vekst og utvikling, er et mangeårig fokus på gode logistikkløsninger.

- Vi har etablert et sentrallager, Gipling Distribusjon, på Steinkjer. Fra dette lageret går det vareruter som dekker alle våre butikker, både sørover og nordover, flere dager i uka. Med våre løsninger er vi godt i stand til å levere ønskede varer uten ventetid, sier regionsjef for Byggmakker Gipling i Sør-Trøndelag og Hedmark, Per Kristian Refseth.

Consto først ute

Gipling vil arbeide målrettet for å vinne markedsandeler i Trondheimsområdet og regionsjef for Byggmakker Gipling i Sør-Trøndelag, Per Kristian Refseth er glad for avtalen de nylig inngikk med Consto Trøndelag.

- Consto er en samarbeidspartner med stor aktivitet og som dermed kan gi et betydelig salg for oss. Tidligere har Consto hatt en sentral avtale med kjeden og vi gleder oss til å skreddersy denne avtalen gjennom vårt videre samarbeid, smiler Refseth.

Consto har gode erfaringer med Byggmakker tidligere og ser frem til å samarbeide videre med Byggmakker Gipling.

-Vi får god oppfølging av Byggmakkers ansatte og tror Giplings logistikkløsninger vil hjelpe oss til god flyt i våre prosjekter. Siden vi opererer over store deler av Trøndelag, synes vi dessuten at det er svært gunstig at Byggmakker Gipling har butikker spredt utover det området vi naturlig opererer i, kommenterer Bremseth.

Riktig partner

Samarbeidsavtalen mellom Consto Trøndelag og Byggmakker Gipling er fremforhandlet over noe tid og bygger på Constos sentralavtale med Byggmakker Norge.

- Gjennom forhandlingene har vi fått avklart forventninger mellom oss og Gipling. Jeg er helt sikker på at Byggmakker Gipling vil serve oss godt og bidra til god gjennomføring av våre prosjekter. Kundenes kompetanse øker og da er det bra for oss å ha tilgang på Byggmakkers kompetente medarbeidere, i tillegg til våre egne håndverkere. Det er viktig å oppfatte og forstå kundens behov, slik at alle parter er fornøyd når prosjekter ferdigstilles, sier prosjektleder Ove Bremseth i Consto Trøndelag.

Kostnadseffektiv

Prosjektleder Bremseth forteller at Consto er opptatt av å være en kostnadseffektiv og slank virksomhet. Han ser på avtalen med Byggmakker Gipling som nyttig i så måte.

- PROFF- kontaktene til Gipling gir oss tett og god oppfølging og gjør seg kjent med de ulike prosjektene vi har gående og da vil hver enkelt byggeplass få tilpasset leveranser og annen oppfølging best mulig. Det vil være gunstig med store sentrale innkjøp og at Gipling med sine gode logistikkløsninger hjelper oss til best mulig flyt på byggeplassene, forteller Bremseth.

Bremseth og Refseth er enige om at en god rammeavtale med kjente betingelser og avstemte forventninger frigjør verdifull kapasitet for begge parter.

Vekstambisjoner

Byggmakker Gipling vil i tiden som kommer satse på vekst i Trondheim og vil jobbe med å vinne markedsandeler, men administrerende direktør Gunnar Severeide uttalte nylig at det vil være et mål å ha avdelinger på begge sider av Trondheim.

- Konsernet vil hele tiden utvikle seg videre, men når vi overtar Tiller fra nyttår, vil fokus for oss som møter kundene i hverdagen være å gi Consto og alle våre øvrige kunder best mulig oppfølging og gjennom dette bli flere kunders foretrukne leverandør av byggevarer i Trondheim, og resten av Giplings markedsområde som strekker seg fra Dovre og til Saltfjellet, avslutter regionsjef Refseth.