Prosjektleder Anders Feldbæk Kristensen (t.h.) mottar prisen.

MT Højgaard hedret for god prosjektledelse

Teamet bak byggingen av en skole i Oslo ble sist fredag tildelt gull ved Nordic Project Excellence Award som avholdes av den internasjonale prosjektlederorganisasjonen IPMA.

I august i år kunne elevene på Teglverket skole i Oslo ta i bruk en helt ny skole. Skolen er oppført av MT Højgaard, og nå er MT Højgaards prosjektledere blitt hedret for sin innsats i dette prosjektet. Det skjedde ved Project Excellence Award 2015 i Stockholm 11. desember. Utdelingen avholdes av IPMA (International Project Management Association).

Her ble prosjektet tildelt gullmedalje med den begrunnelse at det her hadde vært snakk om fortreffelig prosjektledelse som har ledet til gode resultater i et komplekst prosjekt, og at prosjektet har vært kjennetegnet ved en høy grad av samarbeid, lidenskap, involvering, drifting og entreprenørskap fra både ledelsen og temaet.

- Det er en stor ære å motta denne prisen. Vi har arbeidet meget konsekvent ved planlegging, oppfølging og løpende målinger av diverse KPI-er i prosjektet, og vi har i stor utstrekning brukt BIM til å understøtte både planlegging og utførelse, sier prosjektleder Anders Feldbæk Kristensen i en melding fra selskapet.

BIM (Building Information Modeling) og VDC (Virtual Design and Construction) har blant annet blitt brukt til å optimere tidsplanleggingen. Til tross for at den gamle teglverksgrunnen som skolen er oppført på var mer forurenset enn først antatt, overleverte MT Højgaard skolen én måned før avtalt leveringsfrist.

- Oppryddingen av grunnen medførte noe ekstraarbeid, men fordi vi kobler tidsplanen med våre 3-dimensjonale modeller og innarbeider tidsanalyser i vår programvare, får vi et fullstendig overblikk over de innbyrdes avhengigheter av de ulike arbeidsoppgavene. Slik hjelper våre digitale verktøy oss med å optimere tidsplanen samtidig som det sikrer at vi avleverer et ferdig prosjekt i høy kvalitet, sier prosjektlederen.

Fullt utbytte av BIM og VDC krever at alle parter utveksler data og samarbeider etter de samme modellene, og en del av suksessen i dette prosjektet skyldes at både byggherre og samarbeidspartnere har vært innstilt på et godt samarbeid.

Ved prisutdelingen var det også personlig heder til prosjektleder Anders Feldbæk Kristensen som vant tittelen Young Nordic Project Manager of the Year 2015.

Les mer om prosjektet her

Teglverket skole