Flyplassens punktlighet var i november 89,30 prosent, en oppgang fra 86,44 prosent i oktober (4. plass) og fra 87,63 prosent i september, som da holdt til førsteplass. (Foto: Arve Brekkhus)

Oslo Lufthavn punktligst i Europa

Oslo Lufthavn på Gardermoen kan smykke seg med tittelen Europas punktligste i kategorien «store lufthavner».

Det er novemberstatistikken til FlightStats som viser dette. I samme måned viser trafikktallene en vekst på 4,2 prosent sammenlignet med november i fjor.

Både innland og utland vokste med henholdsvis 3,4 og 5 prosent. I alt reiste noe over 1,93 millioner passasjerer til og fra Oslo Lufthavn i november i år sammenlignet med 1,85 millioner i fjor. De fem største destinasjonene er Trondheim, Bergen, Stavanger, København og Stockholm.

Flyplassens punktlighet var i november 89,30 prosent, en oppgang fra 86,44 prosent i oktober (4. plass) og fra 87,63 prosent i september, som da holdt til førsteplass.

På verdensbasis ble Oslo Lufthavn nummer sju. Den mest punktlige lufthavnen i verden ble Doha med en punktlighet på 94,42 prosent. På plassene bak følger Tokyo med 92,96 og Istanbul med 91,03 prosent.

Av øvrige norske lufthavner utmerket Bergen Lufthavn Flesland seg på fjerdeplass i kategorien «regionale lufthavner», sammen med Stavanger Lufthavn Sola som kom på sjetteplass.

Bransjeorganisasjonen FlightStats fører statistikk over punktligheten for flyselskap og lufthavner over hele verden.