Eli H. Heyerdahl Eide er ny fagsjef innen energi og miljø i Rørentreprenørene Norge. Foto: Rørentreprenørene Norge

- Skuffet over nye TEK10-krav

Fagsjef for energi og miljø Eli H. Heyerdahl Eide i Rørentreprenørene Norge er skuffet over passive krav i TEK10, og håper på ytterligere endringer i byggeteknisk forskrift.

Det skriver Rørentreprenørene Norge i en pressemelding denne uken.

I november offentliggjorde (Kommunal- og moderniseringsdepartementet (KMD) ny byggeteknisk forskrift. Forskriftene gjør fremtidens boliger fossilfrie, men gir, ifølge Rørentreprenørene få insentiver til å satse på fornybar energi.

Eli Hermine Heyerdahl Eide tiltrådte nylig som fagsjef innen energi og miljø i Rørentreprenørene Norge, og uttaler i pressemeldingen at hun og foreningen blant annet er overrasket over at kravet til å tilrettelegge for utskiftning av oppvarmingsløsning først vil gjelde for bygg over 1.000 kvadratmeter. Hos Rørentreprenørene Norge mener man at kravene burde gjelde fra 500 kvadratmeter.

Eide skriver i pressemeldingen at det knytter seg spenning til ny TEK-veiledning i foreningen.

– Hvordan kravene blir til tekniske rom, vil være avgjørende for at de senere kan tilpasses lavtempererte anlegg. Fra vår side er dette et av punktene vi er mest spent på når det gjelder veiledningen, sier Heyerdahl.

Rørentreprenørene etterlyser, i pressemeldingen, mer aktiv bruk av unntaksreglene for å stimulere til fornybare og mer miljøvennlige løsninger.

Rørentreprenørene Norge skriver i meldingen at de er overrasket over at det ikke er vurdert om tekniske anlegg kunne gi grunnlag for å lempe på høye krav isolasjon. Et slikt teknisk bytte ville kunne gi flere antall kvadratmeter boflate i allerede små, heter det i pressemeldingen.